Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips nr 21 digitalisering ger ökad effektivitet

Att digitalisering ger ökad effektivitet vet du säkert om vid det här laget. Dagens digitaliseringstips ger dig info hur du kan dra nytta av det i hemmet.

digitalisering ger ökad effektivitet

Jag är nog född lite för tidigt, det kanske är därför jag blivit en halvnördig early adopter. Jag väntar inte länge med att köpa den senaste modellen av telefon, eller smart-tv och jag hänger på låset när den nya versionen av operativsystemet släpps.

Att maskiner ska kunna kommunicera med varandra har jag alltid förväntat mig att och äntligen börjar tekniken komma ikapp mig. Jag minns inte hur många gånger jag konstaterat att det är såååå logiskt att en telefon kan kommunicera med ett kylskåp, eller att musiken ska följa mig mellan rummen, och hela vägen ut i bilen. Och nu går det! För mig är det självklart att den musik jag spelar på stereon hemma ska jag kunna ta med mig om jag lämnar hemmet. Och, ja, jag vet – det har alltid gått – blandbanden ligger kvar i en låda på vinden, CD-skivorna ligger till och med kvar i skåpet i vardagsrummet.

Jag är så pass gammal att jag inte förväntar mig att det ska funka, jag blir fortfarande glad när det gör det! Jag blir glad över saker som att kunna se en film på tv:n, och när två-och-ett-halvt-åringen vaknar kan jag gå och lägga mig hos henne, och fortsätta att titta på filmen i telefonen, från samma ställe där jag slutade. Att styra delar av mitt hem via telefonen som inspelning på digitalboxen, administrera larmet och fjärrkontrollen till tv:n.

Digitalisering ger ökad effektivitet

Min arbetsdag blir mer effektiv av att jag kan ta mötesanteckningar på läsplattan och när jag kommer till skrivbordet kan jag renskriva direkt i datorn utan att behöva föra över eller skicka filer. Eller av lösningar som gör att jag alltid, oavsett var jag är har tillgång till alla mina dokument, på vilken enhet jag vill. Jag kan starta ett videosamtal på datorn och plocka upp det på mobilen om jag av någon anledning måste lämna skrivbordet.

Bilar kommunicerar med varandra om faror på vägen vilket leder till höjd säkerhet. Med hjälp av enkla kommunikationslösningar och tillgång till databaser kan sjukvården förändras i grunden, läkare kan göra undersökningar från andra sidan jorden och via uppkopplade robotar utföra operationer – och rädda liv!

Grunden till att maskiner kan kommunicera är digitalisering. Digitalisering av shopping, digitalisering av musik och underhållning, av kommunikation, shopping, IOT (Internet Of Things), big data, o.s.v. Digitalisering och digital transformation är ett av de viktigaste stegen ett företag tar, och det handlar inte om man ska göra det eller inte – det är bara en fråga om när. Vismas digitaliseringsindex ger dig en bild av hur digitaliserad din branch är när det gäller tex digital tidrapportering, automatisering och e-faktura. Jämför gärna ditt bolag med andra.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.