Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips nr 12 digital träningspartner

Din personliga tränare är närmare än du tror. Använd en digital träningspartner för att nå dina mål. Det är digitaliseringstips nr 12.

Digital träningspartner

Jag gillar utmaningar. Men ännu mer gillar jag att komma i mål med en utmaning. Både i arbetet och privat. Vem vill komma halvvägs på löprundan, missa en straffspark eller skjuta pucken i stolpen? Vi vill i mål!

Vad är ditt mål med träningen? Kanske är det ett hål inåt i bältet eller bara att det ska kännas bra? Oavsett vad ditt mål är så finns det en kvalificerad coach, eller PT som det så modern heter, närmare än vad du tror.

Jag har vid flertalet gånger känt mig omotiverad att ge mig ut på en löprunda eller gå ner till gymmet. Snooza sju gånger istället för backträning är ju ett rätt så enkelt val på morgonkvisten. Att sätta ett mål med träningen är ett koncept som motiverar mig till att träna. Konkreta och nåbara mål. I dagens digitaliserade samhälle finns en uppsjö av appar/hjälpmedel som du kan använda till träningen. Eller en digital träningspartner som väljer att kalla det. Runkeeper, trainingpeaks.com, 7 minute workout och skidspår.se är olika exempel på hjälpmedel som jag använder för främja tränandet och kunna följa min utveckling.

En digital träningspartner hjälper dig att nå dina mål

Likt formel 1-cirkusen, Volvo Ocean race och hawkeye-tekniken utvecklas idrottandet hela tiden. Utövarna, coacher, infrastrukturen och åskådare påverkas i större grad av information/data/bilder i sporten nu än förr. Digitaliseringen skapar mening med idrotten, bygger engagemang i omgivningen. Du kan på ett enklare sätt utifrån träningsdata skapa förutsättningar allt från rehabiliteringsträning, ny funktionalitet/kläder/skor till just användarupplevelse och i slutändan ska det just ge mer än att “kännas bra”, nå ett mål. Det gäller både professionella som motionsidrottare.

Du vill ju kunna se resultat från din träning. Se om du förbättrats och se om målet är avklarat. Jag vill påstå att digitaliseringen hjälper oss med vår träning. Som coach, med motivationen samt att komma i mål.

Vi på Visma har tagit pulsen hur digitaliserade är svenska företag? Flertalet regioner springer snabbt framåt, vissa branscher skjuter ofta i krysset och några medelstora bolag hoppar långt. Vill du veta hur just din bransch eller region ligger till? Kolla in vårt digitaliseringsindex. Innan du kollar, vad har du för mål? Om du inte är där, sätt upp en plan, ta hjälp från just din coach och våga börja träna mot en digitaliserad värld.

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.