Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips nr 2 digitalisera din shoppingupplevelse

Jag är en retronörd, en blocketjunkie, och loppistok. I mitt hem finns knappt några saker yngre än från 1978. Det är väl avvägda val och en målmedveten process som ligger bakom, tusentals timmar av letande och minst lika många tusenlappar i kronor.

Digitalisera din shopping

Liksom så mycket annat i vår digitala värld har sättet att handla på auktion blivit lättare med alla dessa smarta verktyg. Även om det finns en stor charm i konceptet “Auktion på Årsta torg” kl 14:00 tredje söndagen i månaden, så är det ju inte så anpassningsbart eller mobilt direkt. Den sajt som samlar nätauktioner från alla olika bolag, Auctionet är en typiskt sådan smart tjänst som gjorts möjlig tack vare digitalisering. Jag kan smidigt och enkelt från soffan leta soffbord från 50-talet, hitta alla tillgängliga varor, lägga bud och beställa frakt – på en och samma sajt. Allt tack vare digitaliseringen och flera olika tjänster som kopplas ihop. Årsta torg i all ära, men i snålblåst och duggregn är det inte riktigt lika charmigt…

Digital shoppingupplevelse

En annan av mina nya favoriter är appen Shpock, en loppis på nätet. Där kan du inte bara leta nya cyklar, barnkläder, och diverse prylar, via GPS-koppling dyker de här braiga sakerna dessutom upp när de befinner sig inom en viss radie från dig själv. Aldrig har spontanshopping varit lättare, och aldrig har det varit lättare att göra sig av med saker som man själv inte längre behöver.

På Visma tror vi också på att digitalisera processer. I rapporten Vismas digitaliseringindex har vi tagit reda på hur pass digitaliserade svenska företag är, vad gäller fakturahantering och reseräkningar till exempel. Hämta rapporten och jämför ditt företag med andra i samma bransch eller region.

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.