Tillbaka till huvudmeny

Det mobila livet och apparnas gyllene era

Allt fler företag låter medarbetarna göra arbetsuppgifter via mobilen. Detta sparar tid samtidigt som det skapar flera möjligheter för det mobila livet.

Appar spelar en viktig roll i det mobila livet. Bild: Rosapuchalt / Freepik

Idag lever vi det mobila livet. Vi har den fria rörligheten att flyga över hela jorden på semester eller jobb. Samtidigt kan vi shoppa online hemma i soffan via mobiltelefonen, eller ta mötet med kollegorna i Shanghai från köksbordet. Så ur ett mobilt perspektiv är vi både globetrotters och soffpotatisar.

Det mobila livet innebär också en möjlighet för många att sköta hela eller delar av sitt jobb från andra platser än det traditionella kontoret, lika effektivt ute i fält som från hemmakontoret. Det kan till exempel betyda att tid som kanske annars skulle behöva läggas på att pendla till ett kontor kan läggas på effektivt arbete.

För många är mobiltelefonen en kär ägodel och ett viktigt verktyg, både i arbetslivet och privat. Det breda utbudet av mobilappar hjälper oss med allt från bankärenden och taxibokningar till matbeställningar. För genom appar kommer man alltid åt de tjänster som erbjuds, när som helst, var som helst, och hur enkelt som helst. Och ny statistik visar att vi älskar appar. Enligt företaget AppAnnie använder vi i snitt 30 appar i månaden.

Jämfört med en mobiloptimerad webbplats är en app snabbare och kan göra mer avancerade saker. Och eftersom den är installerad på telefonen kan man få den att vibrera, skicka påminnelser eller ta foton direkt i appen.

Affärssystem i molnet och det mobila livet

Allt fler företag låter medarbetarna sköta arbetsrelaterade uppgifter via mobilen (utan att kompromissa kring säkerheten). Detta sparar tid samtidigt som det lever upp till de krav på mobilitet som många faktiskt har idag. Hanteringen av reseräkningar, attest av fakturor eller tidrapportering blir inte längre en surdeg att skjuta upp, utan något som kan göras på språng eller när det bäst passar medarbetaren eller chefen.

Vilka möjligheter som appar för affärssystem erbjuder varierar förstås. Appen för Vismas affärssystem i molnet för stora företag, Visma.net har exempelvis följande funktioner:

 • Tillgång till dina ärenden dygnet runt
 • Godkänn eller avvisa fakturor
 • Få en överblick över mottagna dokument
 • Du kan lägga till dina kommentarer direkt i appen
 • Få aviseringar om det senaste
 • Ta bilder på kvitton

Boka ett kostnadsfritt webbinar eller ett personligt möte, så berättar vi hur du och dina medarbetare kan jobba effektivare med appar och molntjänster.

Se lediga tider och boka

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.