Tillbaka till huvudmeny

Dags att presentera Sveriges management trainees 2017

Våra management trainees från Sverige delar med sig av sina första intryck av Vismas management traineeprogram och lite matnyttig information för dem som vill höra mer om självaste upplägget av programmet.

I årets management traineeprogram är vi tre svenskar med olika bakgrunder från data, management och business. Vi befinner oss just nu på huvudkontoret i Oslo tillsammans med de andra traineerna från Norge, Finland och Danmark. Tillsammans utgör vi en grupp på tio personer som alla ska agera projektledare för affärskritiska projekt inom Vismakoncernen. Allt från att hitta möjligheter att implementera machine learning inom Vismas produkter till att planlägga koncernens budget för 2018. Från att ha suttit i skolbänken i fem år slängdes vi in i en global koncern med över 6 000 anställda, där den ena dagen aldrig är den andra lik. Med detta blogginlägg vill vi presentera våra första intryck och överraskningar vi upplevt hittills i Vismakoncernen.

Om Vismas management traineeprogram

Management traineeprogrammet innebär att vi ska leda och genomföra totalt fem projekt var under ett års tid. Inför varje projekt finns det möjlighet att önska område och geografisk plats. Sedan matchas vi med projekt baserat på önskemål, tillgänglighet och tidigare erfarenheter. Det roliga är att Visma gärna ser att vi utmanar oss själva, exempelvis som att en ekonomistudent antar ett projekt i Bukarest om big data.

Louise Lindberg, M.Sc.Eng. Industriell Ekonomi, Kungliga Tekniska Högskolan

Brian Ye, M.Sc.Eng. Datateknik, Kungliga Tekniska Högskolan

Maria Didner, M.Sc. Business and Management, Uppsala universitet

Varför bör ni söka till Management Trainee 2018?

Detta program har verkligen mött våra höga förväntningar kring vad det innebär med ett management traineeprogram. Det är fokus på projektledning och på oss trainees i form av regelbundna utbildningar samt coaching av erfarna medarbetare för att maximera vår personliga utveckling. Som trainee har vi märkt av att vi får vara med och påverka företaget med idéer, ifrågasätta befintliga metoder samt ge förslag på områden som kan förbättras. Detta år kommer vi nog att känna oss som bambi på hal is, men tack vare det stora förtroendet och stöttningen av projektägare är vi övertygade om att det kommer bli otroligt roligt och lärorikt.

Vi hoppas att detta har gett er lite bättre insikt i management traineeprogrammet. Titta gärna in på bloggen snart igen för nya uppdateringar om vårt traineeår.

Varma Hälsningar,

Louise, Brian och Maria

Är du nyfiken på att veta mer?

Vill du veta mer om Management Trainee-programmet? Klicka isåfall här!

Har du 2-3 år kvar av studierna kvar vill vi dessutom tipsa om Vismas Summer Internship som ger dig möjligheten att agera projektledare under en sommar.   

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.