Tillbaka till huvudmeny

Dags att pensionera KI-filen?

Skickar du idag en KI-fil med löneutbetalningar till banken? Då kan Visma.net AutoPay redan nu ersätta den och göra företaget redo för införandet av P27.

Att redan nu börja se över det egna företagets betalningsrutiner är viktigt med hänsyn till det pågående projektet om en ny nordisk betalningsplattform, kallad P27 Nordic Payment och där de första delarna beräknas tas i bruk under 2022-2024.  

Namnet P27 kommer från projektets mål att förbättra och förenkla betalningar för ca 27 miljoner invånare i Norden. Infrastrukturen för betalningar kommer att ersätta de olika betalningssätten (exempelvis Bankgirosystemet) som finns idag. Företag ska istället skicka sina filer direkt till respektive bank. P27 ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Financial Group, SEB och Swedbank.

Visma.net AutoPay

Visma.net AutoPay är en smart och sömlös integration som automatiserar manuella steg innan månadens löneutbetalningar skickas till banken. Vilket gör det väldigt mycket enklare i alla steg och med mindre risk för handhavandefel. Autopay har ett tydligt användargränssnitt, är lätt att jobba i och du kan i vissa fall hantera utbetalningar ner på transaktionsnivå. Skickar du idag en KI-fil med löneutbetalningar till banken? Då kan AutoPay redan nu ersätta den och göra företaget redo för införandet av P27.

Enkelt att komma igång!

Uppsättningen av Visma.net AutoPay är enkel vilket gör det smidigt att komma igång och är helintegrerat mot Vismas lönesystem Agda PS och HR-plus. Integrationen innebär bland annat att bankfiler levereras säkert genom kryptering, samtidigt som du får bättre koll tack vare återrapportering av betalningens status. 

När du i löneprocessen har kommit så långt att det finns transaktioner som ska föras över till AutoPay laddas de med automatik upp direkt från lönesystemet. Du kan välja om filen ska signeras i samband med uppladdning eller vid godkännande/attest. Samtliga godkännanden sparas ner i Autopay innan filen skickas till banken. Du följer enkelt den aktuella filens väg från lönesystemet till banken och slipper all manuell hantering.

För företag i alla storlekar

På Visma Enterprise hanterar Anna Nilsson och hennes kollega internt löner i Agda PS för ca 950 medarbetare, fördelat på nio Visma-bolag varje månad. I alla bolagen används AutoPay sen snart ett år tillbaka. Även i det minsta med endast 10 anställda.

“ Vi har en väldigt mycket säkrare hantering med AutoPay. Det är smidigt och jag tycker kontrollen är bättre än tidigare. Vi har hela attestflödet i systemet och skickar direkt därifrån, vi slipper spara ner bankfilen och hämta upp den vid inläsning till banken”

Visma. net AutoPay fungerar för alla företag oavsett storlek. Det är säkert, smidigt och ger en bra kontroll över dina löneutbetalningar. Helt rätt i tiden och förberett för P27.

Läs mer om betallösningen Visma.net AutoPay

Mest populära