Byggföretaget som expanderar Åre spar tid med Visma Construction

Brogården AB testkörde Visma Construction Suite för sin tidrapportering och nu är de en av våra kunder som vittnar om tidsbesparingar och förbättrad uppföljning.

Byggföretaget som expanderar Åre spar tid med Visma Construction

Åre förknippar de flesta med alpin skidåkning. Jämtlandsbolaget Brogården AB har dock fokus på att bygga bostäder för alla som vill ha ett eget boende i skidmetropolen. Sedan början av 2019 använder de Visma Construction Suite för att tidrapportera digitalt, något de sparar mycket tid på.

Som regionansvarig för Visma Construction Suite har jag Norrland som ansvarsområde och bas. Är dessutom gärna ute i naturen och gillar skidåkning både på längden och utför. Så när jobbet har fört mig till Jämtlandsfjällen mår jag lite extra bra. Runt årsskiftet 2018/2019 kom jag i kontakt med Martin Jonsson på Brogården AB för första gången.

Brogården AB har sin bas i Östersund och har ett eget fastighetsbestånd förutom sin byggsektor. Fokus ligger på att bygga prisvärda boenden i attraktiva områden. Ca 100 lägenheter per år produceras i Jämtlandsfjällen och framför allt Åre, men även i Östersund.

”Vi inom byggbranschen är ibland lite inrutade i gamla synder vad gäller tidrapportering och sättet att arbeta”

-Vi inom byggbranschen är ibland lite inrutade i gamla synder vad gäller tidrapportering och sättet att arbeta. En stor fördel är därför att Visma Construction är så lätt att börja använda. Vi har fortsatt mycket mer att lära oss av systemets alla delar, men bara som det är nu spar det oss väldigt mycket tid att använda, säger Martin Jonsson. Och fortsätter:

– Man får bättre styrning på arbetstiderna och slipper jaga på alla för att få kontroll. Dessutom blir ju allt korrekt och ger oss bra överblick.

Bra projektuppföljning

En stor fördel för Martin och hans kollegor är att de får bra projektrapportering och uppföljning utöver det som ska ligga som grund för lönerna. Att de som även använder vår personalliggare kommer åt den från samma system och app, nämns som ytterligare ett stort plus.

Brogården har valt att jobba med modulerna tidrapportering, byggdagbok och personalliggare i Visma Construction Suite.

-Jag är även nöjd med att vi får snabb respons när man behöver hjälp. Lägger Martin till.

Hur mycket tid skulle vi kunna hjälpa er att spara?

Alla vi som jobbar med Visma Construction Suite har fokus på att digitalisera bygg- och entreprenadbranschen. Är du nyfiken på att veta mer om vår lösning ger jag gärna en kostnadsfri webbdemo där du kan se hur lösningen ser ut och fungerar.

Boka webbdemo

Föredrar du att prova själv kan du testköra lösningen utan kostnad i 14 dagar, detta gör du enkelt genom att registrera dig här. Vill du bara prova personalliggaren gör du det här. Det var så Brogården startade sin resa med oss.

Mest populära

 • Transition to Cloud: Hur migrerar du till molnet?

  Molnbaserade verktyg spelar en större roll än någonsin. I den här artikeln kommer du att få lära dig mer om hur – och varför du bör börja överföra din verksamhet till molnet.

 • cloud-computing

  De 5 största trenderna inom cloud computing 2021

  Året 2020 har gjort oss bekymrade över hur vi kan anpassa oss och överleva i en värld som ständigt förändras. Därför är ingen trend mer relevant än just cloud computing. Här är de 5 största trenderna inom cloud computing 2021.

 • Ambeas Löne- och PA-service är ett sammansvetsat team som vet hur man driver ett omöjligt projektet till framgång.

  Ambea nominerade till prestigefyllt lönepris

  Köpet av Aleris omsorgsdel innebar att 4000 löner behövde säkras upp på rekordtid. Förmågan att göra det omöjliga möjligt har kvalificerat Ambea till en nominering av lönebranschens finaste pris – Global Payroll Awards.