Tillbaka till huvudmeny

Branschspecifika verksamhetssystem gör skillnad i tjänstesektorn

Att se över sin projekthantering kan öka verksamhetens intäkter med 10-15 procent. I valet mellan en branschanpassad lösning och ett generellt affärssystem är vår rekommendationen enkel – välj det som bidrar mest och bäst till kärnverksamheten och det dagliga jobbet.

Branschspecifika verksamhetssystem gör skillnad i tjänstesektorn

Branschanpassade affärslösningar kommer med många fördelar. Desto mer en verksamhet kan underlätta och automatisera det dagliga arbetet, desto starkare blir dess ryggrad.

Att se över och förändra sin projekthantering kan minska företagets kostnader med 15-20 procent, och samtidigt öka intäkterna med 10-15 procent. Genom att använda ett verktyg som utvecklats för att stötta specifika branschbehov kan fokus snabbt flyttas från detaljer till affären och erbjudandet. Samt att snabb fakturering har positiv inverkan på likviditeten.

Det kan handla om till synes enkla saker som automatisk anpassning efter medarbetares olika behörigheter, branschspecifika lagar och avtal, platsspecifik väderdata vid tidrapportering och kostnadsvarningar. Små saker som manuellt hanterat stjäl tid och energi i en jäktig vardag.

Branschanpassat vs. generellt affärssystem

Vi möter ofta verksamheter som står inför valet mellan en branschanpassad lösning och ett generellt affärssystem som täcker alla processer. I de allra flesta fall är rekommendationen enkel – välj det som bidrar mest och bäst till kärnverksamheten och det dagliga jobbet. Det som eventuellt saknas kan lösas med integrationer.

Den vanligaste integrationen som görs i våra tid- och projekthanteringsverktyg är till lönesystem, exempelvis. Utbudet av branschspecifika tillägg är stort.

Ett sätt att stärka affären

Vi tror starkt på kombinationen relevans och leverans och att våra lösningar ska stärka våra kunders sätt att jobba, inte bara hantera uppgifter. Att mina kollegor som bistår vid implementering av lösningar har stor förståelse för den aktuella branschen är också en självklarhet för att vi ska kunna vara rådgivare och bollplank för varje kund som väljer en lösning från Visma.

Personligen är jag också väldigt stolt över att just detta ofta nämns av våra kunder som bidragande till att deras lösning snabbt visat stor nytta.

Inom just tid- och projekthantering har molnlösningar som utvecklats specifikt för, eller möter unika behov inom, ett 30-tal specifika branscher och verksamheter. Här har vi samlat dessa för dig som vill veta mer, provköra eller boka en webbdemo.

Branschlösningar för tid och projekt

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.