Tillbaka till huvudmeny

Attesterar du fortfarande dina mobilräkningar?

Färre attester att hantera. Effektivare betalningsflöden. Mindre manuellt arbete. Och färre försenade betalningar. Det är resultatet av att automatisera betalningarna av telefonfakturor.

Automatiserade processer, telefonfakturor till exempel

Ja, betala sina mobilräkningar måste man ju göra, men det finns ju lösningar med färre manuella steg och mindre tidsåtgång, som samtidigt minskar risken för påminnelser.

Min privata mobilräkning har jag på autogiro. Varje månad dras den aktuella summan automatiskt från mitt konto utan att jag behöver göra någonting. En typiskt bra automatiserad process tycker jag. Jag behöver inte komma ihåg några förfallodatum, inte krångla med OCR-nummer, och samtidigt riskerar jag aldrig att vara sen med betalningen.

Att automatisera betalningar av telefonfakturor i ett företag är också en bra process. Om din lösning för elektronisk fakturahantering är integrerad med ditt ekonomisystem så kan du lägga upp referenser och färdvägar för fakturorna så det är förbestämt om de kan gå till betalning automatiskt eller om de behöver en manuell handpåläggning.

Då kan du till exempel säga att alla telefonfakturor på upp till 2 000 kronor ska godkännas automatiskt. Ingen behöver granska eller attestera fakturan utan det går automatiskt efter de regler du satt upp. Om beloppet däremot skulle överstiga det förvalda så stoppas fakturan för manuell granskning. Du behöver alltså bara hantera eventuella avvikelser.

Färre attester att hantera. Effektivare betalningsflöden. Och färre försenade betalningar. Smidigt, eller hur?

Vill du se mer av ett ekonomisystem som automatiserar dina ekonomiska processer?

Anmäl dig till webbinar

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.