Tillbaka till huvudmeny

Attesterar du fortfarande dina mobilräkningar?

Färre attester att hantera. Effektivare betalningsflöden. Mindre manuellt arbete. Och färre försenade betalningar. Det är resultatet av att automatisera betalningarna av telefonfakturor.

Automatiserade processer, telefonfakturor till exempel

Ja, betala sina mobilräkningar måste man ju göra, men det finns ju lösningar med färre manuella steg och mindre tidsåtgång, som samtidigt minskar risken för påminnelser.

Min privata mobilräkning har jag på autogiro. Varje månad dras den aktuella summan automatiskt från mitt konto utan att jag behöver göra någonting. En typiskt bra automatiserad process tycker jag. Jag behöver inte komma ihåg några förfallodatum, inte krångla med OCR-nummer, och samtidigt riskerar jag aldrig att vara sen med betalningen.

Att automatisera betalningar av telefonfakturor i ett företag är också en bra process. Om din lösning för elektronisk fakturahantering är integrerad med ditt ekonomisystem så kan du lägga upp referenser och färdvägar för fakturorna så det är förbestämt om de kan gå till betalning automatiskt eller om de behöver en manuell handpåläggning.

Då kan du till exempel säga att alla telefonfakturor på upp till 2 000 kronor ska godkännas automatiskt. Ingen behöver granska eller attestera fakturan utan det går automatiskt efter de regler du satt upp. Om beloppet däremot skulle överstiga det förvalda så stoppas fakturan för manuell granskning. Du behöver alltså bara hantera eventuella avvikelser.

Färre attester att hantera. Effektivare betalningsflöden. Och färre försenade betalningar. Smidigt, eller hur?

Vill du se mer av ett ekonomisystem som automatiserar dina ekonomiska processer?

Anmäl dig till webbinar

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.