Tillbaka till huvudmeny

Argumentera för förändring

Även de mest framsynta beslutsfattarna kan behöva hjälp att ta avgörande beslut ibland. Ser du möjligheter med ett nytt affärssystem man ännu inte inte tagit ställning till i ledningen, berätta vad du vet!

Argumentera för förändring - så motiverar du ledningen att investera i ett nytt affärssystem

Gemensamt för många verksamheter som håller sig kvar i äldre affärssystem för att “de funkar” är liten eller ingen insikt i vilka fördelar en investering i ett nytt, modernt system skulle innebära.

I de fall där ledningen på ett företag inte ser bristerna i det nuvarande affärssystemet eller inte har prioriterat att utreda möjligheterna med en modernisering, behöver de personer i verksamheten som gör det kliva fram och berätta.

Att föråldrad teknik och brister i systemstödet leder till ineffektivitet och frustration är bevisat. Och om det vill sig riktigt illa minskat engagemang hos medarbetarna som borde vara mest engagerade – och det vill ingen företagsledning.

Ge beslutsfattarna något att ta beslut kring

Att beslutsfattare inom ett företag inte har kopplat möjliga effektivitetsvinster och ökad lönsamhet till ett byte av affärssystemet beror oftast inte på ointresse, utan på okunskap på området och tidsbrist.

Genom att berätta vad du vet och vilka möjligheter du ser kan du bidra till att ni lyfter er verksamhet betydligt snabbare, än om ni väntar på att någon annan ska sätta fingret på begränsningarna.

Nyckeln i en sådan framställan är tydlighet och konkreta exempel – vad fungerar inte optimalt idag? Så skulle det kunna fungera.

I våra webbinar där vi presenterar affärssystemet Visma.net delar vi flera exempel på fördelarna med ett modernt affärssystem. Lyssna gärna in för inspiration till dina argument, eller tipsa dina kollegor!

 

.

Webbinar: Vad blir bättre och enklare med ett modernt affärssystem?

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.