Tillbaka till huvudmeny

Är effektivitetsfrågan en elefant i rummet för er?

Ni kanske jobbar på som ni alltid har gjort. För att det fungerar. Men vilka dörrar skulle öppnas om ni började prata om en digitalisering av era ekonomiska processer?

Är effektivitetsfrågan en elefant i rummet för er?

Ni jobbar kanske på som ni alltid har gjort. För att det fungerar. Men ändå vet alla att ni skulle kunna göra saker på ett smartare och mer effektivt sätt. Kanske är det dags att börja prata om det där som ni vet att ni förr eller senare måste ta tag i?

Det är en stor fråga. Men vi vet att det lönar sig. Och att det inte behöver vara så omständligt som ni kanske tror.

“Jobba på” vs. jobba framåt

En ineffektiv ekonomihantering kanske inte påverkar er verksamhet nämnvärt idag, men det hjälper er heller inte framåt. Om ni fortfarande lägger en stor del av er tid på att göra saker manuellt lär ni med stor sannolikhet snart komma till en punkt då det inte längre är hållbart.

Digitalisering handlar till stor del om att underlätta det dagliga arbetet. Men också om att ta tillvara på medarbetarnas kompetens, framtidssäkra verksamheten och minska miljöpåverkan. Att verksamheter och människor stärks av digitalisering är ett faktum.

7 exempel på vad som kan bli bättre

 • Automatiserade fakturaflöden
 • Få betalt snabbare och spara pengar med e-faktura
 • Ett digitalt arbetssätt som garant för kontroll och trygghet
 • Från papper till digitalt
 • Sömlösa flöden och allt på ett ställe

Lär känna Visma.net

Mest populära

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

 • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

  Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.