Tillbaka till huvudmeny

Appen för den som vill bli miljövänlig

Naturskyddsföreningen har lanserat en mobilapp för den som vill blir mer miljövänlig i vardagen, både i jobbet och privat. Appen heter Grön Guide och finns för både iPhone och Android.

IMG1527

Vi har tidigare skrivit om vårt miljöarbete och gett er tips om vilka små förändringar vi alla kan göra på kontoret för en miljövänligare vardag. Läs mer om dessa här » Men nu kan du göra ännu mer, tack vare Grön Guide.

Naturskyddsföreningens Grön Guide

Naturskyddsföreningen har lanserat en mobilapp för dig som vill ta större hänsyn till miljön men som inte vet var du ska börja. I appen hittar du enkla tips på vad du kan göra för att minska din miljöpåverkan, allt från att byta till ekologisk mjölk och ekologiska bananer till att välja gröna försäkringar. Här samlas alltså tips både för nybörjaren och för den mer rutinerade.

Miljöboosta jobbet

I appen finns även en kategori för ett miljövänligare kontor. Här hittar du bland annat tips på hur du kan tänka kring möten. Måste ni ha mötet på plats eller kan ni ha möte via webben eller telefon? Du får även tips på miljövänliga produkter som tvål, papper, diskmedel och mycket annat.


Vårt betyg på Grön Guide: plus
plusplusplus

Vi ger appen 4 av 5 plus. Vi tycker att den ger enkla och tydliga förslag på små förändringar som gör stor skillnad för miljön. Informationen är lättillgänlig och lätt att förstå. För att uppnå full poäng skulle vi önska en större guide för just kontoret.

Stor skillnad på miljöhänsyn privat och på jobbet

Vi ser i vår Affärsbarometer att miljöhänsynen är stor när man gör inköp privat, men desto mindre när det gäller jobbet. Därför skulle vi vilja lägga större tyngd på just företagets miljöhänsyn och förändra tankesättet där.
Läs mer om Grön Guide-appen här »

Läs även våra 10 tips för en miljövänligare vardag

Mest populära