Tillbaka till huvudmeny

Affärssystemet som nyckel till tillväxt

För två år sedan spådde Gartner att molnet kommer vara standardvalet för mjukvara år 2020. Vad avgör när det är dags att ta steget för affärssystemet?

Affärssystemet som nyckel till tillväxt

För två år sedan spådde Gartner att molnet kommer vara standardvalet för mjukvara år 2020. Som ett argument för affärssystemet i molnet nämndes den stora fördelen att kunna styra om it-resurserna till sådant som adderar nytt värde till verksamheten.

Nu är vi snart ett år från 2020 och även om allt fler företag och organisationer väljer att gå över till molnet – helt eller delvis – är takten stora och medelstora svenska företag går över till ett molnbaserat affärssystem inte riktigt så snabb.

Vad hindrar företag som tvekar inför molnet?

Att implementera ett nytt affärssystem är aldrig enkelt. Inte heller att ändra sitt sätt att jobba på eller en verksamhets inställning till förnyelse. Fördelarna med att ta steget för företagets kanske mest centrala system väger dock alltid över. Och för många av de som tar steget blir det en katalysator för ett mer omfattande förändringsarbete, och ökad tillväxt.

Att ta steget öppnar nya möjligheter

Genom att byta till ett molnbaserat affärssystem öppnas en ny värld där ekonomi, lager och logistik samlas på ett och samma ställe. Utan servrar. Utan stora initiala investeringar. Utan att behöva tänka på uppgraderingar och uppdateringar. Med garanti för att man alltid har den senaste och säkraste tekniken.

Du behöver inte göra allt själv

Vad gäller implementering samt val av lösning, moduler och tjänster behöver du heller inte veta exakt vad ni behöver själv, för detta finns våra certifierade partner. Att ha en konsult med spetskompetens och god förståelse för den egna branschen med redan från start och vidare hela vägen är många gånger en garant för en lyckad implementering. Och för din verksamhets fortsatta effektivitet och konkurrenskraft.

Upptäck Visma.net

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.