Tillbaka till huvudmeny

Affärssystemet som nyckel till tillväxt

För två år sedan spådde Gartner att molnet kommer vara standardvalet för mjukvara år 2020. Vad avgör när det är dags att ta steget för affärssystemet?

Affärssystemet som nyckel till tillväxt

För två år sedan spådde Gartner att molnet kommer vara standardvalet för mjukvara år 2020. Som ett argument för affärssystemet i molnet nämndes den stora fördelen att kunna styra om it-resurserna till sådant som adderar nytt värde till verksamheten.

Nu är vi snart ett år från 2020 och även om allt fler företag och organisationer väljer att gå över till molnet – helt eller delvis – är takten stora och medelstora svenska företag går över till ett molnbaserat affärssystem inte riktigt så snabb.

Vad hindrar företag som tvekar inför molnet?

Att implementera ett nytt affärssystem är aldrig enkelt. Inte heller att ändra sitt sätt att jobba på eller en verksamhets inställning till förnyelse. Fördelarna med att ta steget för företagets kanske mest centrala system väger dock alltid över. Och för många av de som tar steget blir det en katalysator för ett mer omfattande förändringsarbete, och ökad tillväxt.

Att ta steget öppnar nya möjligheter

Genom att byta till ett molnbaserat affärssystem öppnas en ny värld där ekonomi, lager och logistik samlas på ett och samma ställe. Utan servrar. Utan stora initiala investeringar. Utan att behöva tänka på uppgraderingar och uppdateringar. Med garanti för att man alltid har den senaste och säkraste tekniken.

Du behöver inte göra allt själv

Vad gäller implementering samt val av lösning, moduler och tjänster behöver du heller inte veta exakt vad ni behöver själv, för detta finns våra certifierade partner. Att ha en konsult med spetskompetens och god förståelse för den egna branschen med redan från start och vidare hela vägen är många gånger en garant för en lyckad implementering. Och för din verksamhets fortsatta effektivitet och konkurrenskraft.

Upptäck Visma.net

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.