Tillbaka till huvudmeny

Affärssystem i molnet och lokal kännedom

Om jag får välja föredrar jag program som är på mitt språk och lokalanpassat efter mina behov. Affärssystem är ett bra exempel på detta.

Med ett nordiskt affärssystem i molnet kan du känna dig som hemma. Bild: Freepik

Jag gillar att resa. Det gör säkert du också. Eftersom jag gillar att åka skidor blir det gärna en eller ett par resor per år till någon skidanläggning. Vilken det blir beror på sällskapet. Åker jag med familjen passar Trysil i Norge oss väldigt bra. Alperna eller Dolomiterna lockar mer om jag åker utan barn.

I början av sommaren, direkt när barnen fått sommarlov, brukar vi åka till ett solsäkert ställe runt Medelhavet. Då vet vi att vi blir garanterade sol och bad, och senare under juli blir det ofta en bilresa till södra Sverige för att hälsa på släkt och vänner.

Det roliga med att resa är att upptäcka den lokala kulturen och maten. Det blir ett spännande avbrott mot det vanliga svenska. Vem gillar inte spansk tapas, italiensk pasta eller för den delen, franska viner?

Känn dig som hemma med ett nordiskt affärssystem

Men även om det är kul att resa blir jag lika glad av att komma hem. Tillbaka till hemmets trygga vrå, där jag vet vad jag får när jag beställer på restaurangen, vilka vägar jag ska ta för att snabbt och smidigt komma fram och vilken typ av ost jag ska handla i den lokala affären.

Ungefär likadant är det med de programvaror jag använder i arbetet. Om jag får välja vill jag ha ett program som är på mitt språk och lokalanpassat efter mina behov. Affärssystem är ett bra exempel på detta. Där vill jag ju veta att systemet inte bara innehåller några svenska redovisningsregler och lagar, utan faktiskt är byggt för just detta. Hur ska jag kunna lita på att ett amerikanskt eller ett tyskt system vet hur en svensk momsrapport ska vara? Eller resultat- och balansräkning? För att inte tala om betalningslösningar, om vi ska fortsätta i den banan.

Även om du inte går i tankarna på att byta ut ditt befintliga affärssystem så rekommenderar jag dig ändå att kolla in Visma.net. Det är ett affärssystem i molnet för större bolag,  byggt speciellt för den nordiska marknaden – från första kodraden. Det är alltså inget amerikansk eller sydeuropeiskt system som formats för att passa den svenska marknaden – det är skapat för den!

Anmäl dig till ett kostnadsfritt webbinar och se fördelarna med ett lokalt affärssystem i molnet.

Se lediga tider och boka