Tillbaka till huvudmeny

7 steg till rätt affärssystem

Att utreda företagets behov och ambition inför en investering i ett nytt affärssystem är ett spännande och viktigt projekt. Vi ger dig vägledning i sju steg – från kravinsamling till slutligt val.

7 steg till rätt affärssystem

Har du fått i uppdrag att analysera företagets behov inför en eventuell investering i ett nytt affärssystem? Att identifiera vad ni behöver och vill kunna göra, undersöka alternativen och hitta rätt leverantör att hjälpa er på resan är ett omfattande men givande projekt.

Du har mycket att vinna på att vara detaljerad samt att tänka utanför boxen när du vill hitta rätt affärssystem för din verksamhet. För dig som vill ha tips och vägledning kring hur du går tillväga för att starta, genomföra och landa detta projekt har vi satt samman en guide som leder dig rätt i sju steg – från kravinsamling till slutligt val.

Få vägledning kring bland annat:

 • Kravinsamling
 • Urvalsprocessen
 • Lista potentiella leverantörer
 • Anbudsförfrågan
 • Utvärdering och demonstration
 • Skicka offertförfrågningar

Hämta e-guide: 7 steg till rätt affärssystem

Tips! Hämta gärna vår checklista inför nytt affärssystem för en lättöverskådlig lista över de rekommenderade stegen på vägen mot den bästa lösningen för ditt företag. Checklistan är ett komplement till ovan guide samt guiderna Beräkna ROI på ditt nästa affärssystem och RFP-guiden till rätt affärssystem.

Mest populära

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda?