Tillbaka till huvudmeny

7 steg till rätt affärssystem

Att utreda företagets behov och ambition inför en investering i ett nytt affärssystem är ett spännande och viktigt projekt. Vi ger dig vägledning i sju steg – från kravinsamling till slutligt val.

7 steg till rätt affärssystem

Har du fått i uppdrag att analysera företagets behov inför en eventuell investering i ett nytt affärssystem? Att identifiera vad ni behöver och vill kunna göra, undersöka alternativen och hitta rätt leverantör att hjälpa er på resan är ett omfattande men givande projekt.

Du har mycket att vinna på att vara detaljerad samt att tänka utanför boxen när du vill hitta rätt affärssystem för din verksamhet. För dig som vill ha tips och vägledning kring hur du går tillväga för att starta, genomföra och landa detta projekt har vi satt samman en guide som leder dig rätt i sju steg – från kravinsamling till slutligt val.

Få vägledning kring bland annat:

 • Kravinsamling
 • Urvalsprocessen
 • Lista potentiella leverantörer
 • Anbudsförfrågan
 • Utvärdering och demonstration
 • Skicka offertförfrågningar

Hämta e-guide: 7 steg till rätt affärssystem

Tips! Hämta gärna vår checklista inför nytt affärssystem för en lättöverskådlig lista över de rekommenderade stegen på vägen mot den bästa lösningen för ditt företag. Checklistan är ett komplement till ovan guide samt guiderna Beräkna ROI på ditt nästa affärssystem och RFP-guiden till rätt affärssystem.

Mest populära

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

 • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

  Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.