Tillbaka till huvudmeny

6 tips för en bättre arbetsplats

Se över ordningen på företagets interna processer. Vi har experter på området, redo att tillsammans med dig gå igenom vilka processer som kan effektiviseras – helt utan kostnad! Välkommen att boka ett effektiviseringsmöte med oss!

Förbättra din arbetsplats och må bättre. Bild: iconicbestiary / Freepik

Det är många som upplever stress på jobbet. Ett sätt att minska stressen kan vara att använda effektiva och innovativa lösningar från Visma, så att man får mer tid över till annat. En annan sak som jag själv förbättrat den sista tiden är min fysiska arbetsplats. Det kanske låter som en självklarhet, men jag upplever att många skrivbord och arbetsplatser är långt ifrån en plats för bra prestationer och inspiration. Här är mina tips för att ge arbetsdagen lite extra skjuts och som man enkelt kan fixa själv:

1. Städa undan
Några kanske trivs med att jobba i en röra av papper, pennor, kaffekoppar, laddare och andra “gadgets” men jag tror att de flesta av oss presterar bäst med ordning och reda. Tänk dig ett omklädningsrum i ishockey där alla skridskor, hjälmar och skydd ligger i en enda röra. Det hade varit otänkbart. Går man in på ett kontor däremot kan denna röra vara mer regel än undantag för somliga.

2. Förvara saker smart
Efter att man städat är det ofta saker man ändå vill ha kvar. Dem kan man med fördel förvara på strukturerat sätt. De saker jag använder dagligen har jag i ett litet skrin på skrivbordet. Där har jag min mobil samt ett mindre block och någon enstaka penna. Mobilen försöker jag alltid ha på mer än armlängds avstånd för att undvika onödigt surfande. De saker jag bara behöver ibland förvarar jag i ett skåp som jag strukturerat med olika delar för olika dokument.

3. Växter och blommor renar luften
Det kan tyckas att en växt eller blomma bara är något onödigt extra, men faktum är att växter och blommor har flera fördelar som man kanske inte tänker på. Vetenskapliga studier har exempelvis visat att natur och växter gör att vi mår bättre. På min arbetsplats har jag en Dracena som är bra på att rena luften inne på kontoret.

4. Bilder och projektmål som inspiration
Vid många arbetsplatser upplever jag att det är rätt avskalat och tråkigt. På väggen framför mitt skrivbord har jag lite olika bilder som ger mig inspiration. Ett par bilder som visar när vi gjort roliga saker med teamen, någon bild på familjen, en bildöversikt på viktiga projektmål samt en påminnelse om att ta en paus och sträcka på mig. Dessa sprider både glädje och ger lite extra fokus under arbetsdagen.

5. Glasögon och tofflor (eller i mitt fall, sandaler)
Två av mina favoritsaker på kontoret är mina sandaler och mina glasögon. Sandalerna ger större frihet än skor och förbättrar blodflödet. Mina glasögon är inga terminalglasögon utan har endast ett filter för blått ljus. När man sitter många timmar framför en skärm kan det hjälpa ögat att slappna av och vara mer utvilat.

6. Boka ett effektiviseringsmöte med våra experter

När du väl fått ordning på ditt skrivbord och arbetsplats är det kanske dags att se över ordningen på de interna processerna i företaget. Vi har experter på området, redo att tillsammans med dig gå igenom de processer som kan effektiviseras – helt utan kostnad!

Boka ett kostnadsfritt möte

Mest populära