Tillbaka till huvudmeny

3 nyheter i Sesam

Vi har listat tre smarta funktioner i oktoberversionen av Sesam som vi tror att du kommer gilla.

Delade orderrader 

För att effektivisera utleverans av kundorder finns nu möjligheten att använda delade orderrader på beställningar som skapas i Visma webSesam. Finns delar av, men inte hela den beställda kvantiteten tillgänglig på det levererande lagret kommer orderraden att delas i två. En rad omfattar den tillgängliga kvantiteten och en rad omfattar resten. Planerat leveransdatum för de två orderraderna beräknas separat, den första utan ledtid för inköp och den andra med inräknad ledtid för inköp.

Underlätta skapandet av ny part 

För att underlätta skapande och underhåll av parter finns nu nya funktioner i editeringsvyn för partsöversikten. De nya funktionerna går ut på att användaren ska kunna kopiera relationer för en specifik roll från en annan part. De roller som omfattas av funktionerna är beställare, förskrivare, resurs, kund och betalare.

Hämtorder 

För att lättare kunna kontrollera de åtgärder som behöver göras för varje hämtorder har vi infört ett nytt register för hämtorderåtgärder. Registret ingår bland grundregistren i lagermenyn och består av en listvy där man kan skapa, ändra och ta bort hämtorderåtgärder. Det finns också en ny funktion för att underlätta för inköpare och säkerställa att de har all information de behöver för att fatta rätt beslut vid inköp. I detaljfunktionen för ”Bearbeta inköpsförslag” visas antal öppna hämtordrar för aktuell artikel som ska köpas in.

Läs mer om Sesam, ett system för hjälpmedelshantering.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.