Tillbaka till huvudmeny

Women Power på årets WIT-mässa!

“Det är otroligt kraftfullt att få höra presentationer och historier från kvinnor som krossat glastaket eller brutit normer. Hela konferenser osar women power!”Läs om hur det var under årets Women in Tech mässa och vad våra Visma representanter tyckte om dagen.

Som vi tidigare har skrivit om var Visma en av sponsorerna till Women in Tech 2019 , ett initiativ som uppmuntrar kvinnor att välja en karriär inom media och teknik, och att få dem som redan är i branschen att stanna kvar. På internationella kvinnodagen 8 mars arrangerade WIT en mässa som samlade företag, presentatörer och medlemmar för att tillsammans få uppleva en inspirerande dag i sann women power och tech-anda.

Dagen inleddes med ett gemensamt mingel men övergick ganska snart till öppningsceremonin som var ett dansnummer med attityd utfört av gruppen JUCK. Vi fick därefter ta del av flertalet inspirerande presentationer och diskussioner med  b.la Sandra Alba, Deputy Director of the Earth Science Division, NASA, som berättade om sitt liv och karriär, och att man aldrig ska ge upp sina drömmar. Ylva Hansdotter PhD Candidate på University College of Dublin tog därefter vid och tog upp hur VR kan förändra världen i ett samhälle där vi använder teknik för att undvika mänsklig kontakt.

Vi fick även lyssna till en paneldebatt med  Anna Ryott, Chair of Board på Summa Equity, Sophia Bendz, Partner på Atomico och Rosie Kropp, Senior Advisor på Lavandel som diskuterade det otroligt viktiga området mångfald och hur bolag får större bredd i kreativitet när de har team som inte är sammansatta av homogena grupper.

Mingel, lunch och fler presentationer avlöste varandra innan det var dags för breakout sessions där ämnen som blockchain, AI, Leaders in Tech, Cyber Security och UX/design diskuterades.

Dagen avslutades med skrattkramp när Sarah Cooper, komiker och författare på ett ironiskt sätt framställde skillnaderna mellan män och kvinnor på arbetsplatsen och fokuserade på “How to Be Successful Without Hurting Men’s Feelings”. Det var en väldigt underhållande akt men med visst allvar om det orimliga i att kvinnor fortfarande, i flera situationer behandlas annorlunda än män.

Citat från medarbetare på Visma:

Slutligen ska ni få ta del av några citat från våra medarbetare som representerade Visma under mässan. frågan som ställdes var vad de främst tar med sig från Women in Tech 2019:

“Allt som allt tar jag med mig inspirationen/ kraften från 1500 ambitiösa kvinnor som vill göra skillnad inom tech”
– Marie Ceder, CEO, Visma Commerce

“Women in tech lämnar mig som alltid inspirerad  (3e gången jag är där!). Det är något väldigt speciellt att vara i ett rum med 1500 likasinnade kvinnor när vi normalt är en minoritet. Det är också otroligt kraftfullt att få höra presentationer och historier från kvinnor som krossat glastaket eller brutit normer. Hela konferenser osar women power!”
– Anna Normark, Management Trainee, Visma

“Jag tar med mig det stora blandning av kvinnor som var med – jag pratade både med UXare, programmerare, designers, affärsutvecklare, marknadsförare, säljare, lärare och studenter; en del mycket insatta i avancerad tech som blockchain och AI, och en del mer nyfikna. Jag fick också möjlighet att intervjua en hel del och tar det tillbaka till mitt arbete för att jobba vidare med”
– Liza Collin, Market Readiness Director​, Visma Software Labs AS

Några av Vismas medarbetare som representerade på mässan

“Lika inspirerande som alltid på WIT! Man blir medveten om hur många kvinnor vi faktiskt är i branschen, något som inte märks på daglig basis”
– Rebecca Oskarsson, Management Trainee, Visma

“Hur otroligt mycket kraft, kunskaper och driv som finns bland IT- och tech-kvinnor. Superbra arrangemang med både korta inspirerande inlägg som skapar önskemål om att lära mer, och  längre föredrag för att ta del av andras lärdomar och utmaningar.”
– Susanne Neretnieks, Product Manager, Visma Software

“Jag är otroligt glad över att Visma är med och sponsrar ett så viktigt initiativ som Women in Tech. Det var en inspirerande dag och jag tar framförallt med mig insikterna jag fick från den breakout session jag deltog på inom UX/design, där det diskuterades hur olika bolag arbetar med frågan, lärorikt och väldigt intressant!”
– Susanna Lindkvist, UX Manager, Visma SPCS

Vi tackar Women in Tech för en dag full av inspiration och nya insikter och ser redan fram emot nästa år!

Här kan du läsa mer om Women in Tech

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.