Tillbaka till huvudmeny

Visma TechZone – ett initiativ med fokus på teknik och kompetensdelning

Med ny teknik kommer nya möjligheter – och nya utmaningar. Vad innebär bättre data och analyser för vårt samhälle? I vilken riktning tar maskininlärning och AI oss? Med vårt nya initiativ kommer experter inom och utanför Visma, att ge dig en djupdykning i hur ny teknik kommer att driva oss framåt.

techtalk

Är du intresserad av att lära dig mer om tekniktrender och vart vårt samhälle är på väg? Besök vår nya TechZone där du hittar TechTalks och information om hur du kan bli nästa TechTalk-talare.

I Visma TechZone hittar du under de kommande veckorna videos och on-demand webbinars från branschexperter som delar sin kunskap om en rad olika ämnen inom teknikvärlden. Dessa ämnen inkluderar maskininlärning och artificiell intelligens, dataanalys, datavetenskap och mycket mer.

Delivering behavioural data analytics capabilities at scale and in real-time

I det första avsnittet av TechTalk talar en av Vismas data scientists, Brian Ye, om  “Delivering behavioral data analytics capabilities at scale and in real-time”.

I samband med den enorma utveckling som sker inom molntjänster kan vi se en explosion av möjligheter att använda data. En av de viktigaste fördelarna med molntjänster är att vi lättare förstår våra kundbehov genom data.

Utmaningen är emellertid inte att skaffa data, utan hur man använder data korrekt med respekt för integritet, datakvalitet och effektivitet. Snowplow är en öppen källkodslösning som gör det möjligt för oss att göra detta, där vi kan vara värd för vår egen analysplattform i vår egen molnmiljö.

I detta TechTalk förklaras det varför analyser av behavioural data är ett så viktigt ämne. Vi får en introduktion till Snowplow-teknologin och hur public cloud-teknik är en aktivator för detta. Du kommer också att lära dig mer om varför det är fördelaktigt att äga din egen dataplattform och hur du kan leverera behavioural data med Snowplow.

Har du inte tid att titta på webinariet? Lyssna här!

Vad är Visma TechZone?

Vi tror starkt att kunniga och ambitiösa människor vill arbeta med likasinnande. Det är därför vi vill visa vilka vi är, vilka kompetenser vi har och ge dig en inblick i de spännande teknikprojekten vi arbetar med.

Teknik driver världen framåt, men vi behöver mer begåvade personer som kan hjälpa oss att skapa innovation och utveckla Visma som ett IT- och teknikföretag.

Med Visma TechZone vill vi bygga en portal med information och innehåll för utvecklare och personer med teknisk IT-expertis. Plattformen, som är en del av vår API-portal, kommer att innehålla information om Vismas API:er, tekniska webbseminarier och blogginlägg samt jobbmöjligheter i Visma för utvecklare och tekniska IT-resurser.

Genom TechTalks kommer vi att visa upp våra experter inom IT och teknik, den expertis vi har och alla möjligheter som finns i Visma när det gäller att arbeta med intressant teknik och engagerande digitaliseringsprojekt.

Under de kommande veckorna hittar du webbseminarier om cybersäkerhet, maskininlärning, möjligheterna inom reliability engineering och Medžiūnas programvaruarkitektur. Och det här är bara början!

Vi vill också att du ska delta: Vill du bli nästa TechTalk-talare? Eller vill du helt enkelt få tillgång till alla webbseminarier?

 

Besök vår hemsida för att prenumerera på webinar, registrera dig som talare eller streama de webinar som du tycker är mest spännande.

Besök TechZone här


 

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.