Tillbaka till huvudmeny

Visma Group donerar julklappsbudgeten till välgörenhetsorganisationer

2020 har varit ett mycket speciellt år för oss alla och i tuffa tider är det extra viktigt att hjälpas åt. Därför kommer Visma Group i år att slopa individuella julklappar till förmån för donation till välgörenhetsorganisationer.

Totalt har Visma donerat €100 000 och det är medarbetarna som har fått avgöra hur hur donationen ska fördelas mellan välgörenhetsorganisationerna.

Valet av välgörenhetsorganisationer är baserat på fyra för oss viktiga parametrar:

  • Organisationen ska ha ett relevant och viktigt uppdrag
  • Organisationens ska ha en förmåga att spåra och mäta påverkan 
  • Organisationen ska kunna påvisa oberoende standarder för öppenhet
  • Organisationens ska ha en förmåga att dela och kommunicera effekterna av vår donation

De organisationer vi har valt att donera till är organisationer som räddar liv, ger barn en chans till en bättre framtid och gör Östersjön till en bättre plats för människor och havsliv. Vismas juldonationer går i år till UNICEF, Right to play och John Nurminen Foundation.

God jul och Gott nytt år önskar Visma!

Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.