Tillbaka till huvudmeny

Visma fortsatt attraktiva för IT-studenter i Sverige!

På Visma är vi stolta över att även i år finnas med på Universums lista över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna för studenter i Sverige.

Varje år genomför företaget Universum en nationell undersökning bland studenter på universitet och högskolor i Sverige. I undersökningen får studenterna ranka sina ideala arbetsgivare. Studenterna får även besvara frågor kopplade till bland annat karriärmål och vad de associerar olika arbetsgivare med. Totalt deltar över 21.000 studenter i undersökningen, som utmynnar i den omfattande rapporten FöretagsBarometern.

Visma på topplistan

Årets undersökning är nu avslutad och studenterna har sagt sitt.  Inom studentgruppen data/IT kvalar Visma i år in på plats 46 bland studenternas drömarbetsgivare. En klättring uppåt med hela 17 platser från föregående år!

För att lyckas i vår rekrytering av nyexade och studenter arbetar vi aktivt med våra relationer till flera svenska lärosäten. Under ett läsår möter vi hundratals studenter ute på skolorna som är nyfikna på vad vad vi och våra konkurrenter har att erbjuda. För oss är det yttersta målet att förmedla en sann och transparent bild av hur det är att arbeta på Visma.

Studenterna om Visma

Vi tog en djupdykning i FöretagsBarometern 2017 för att se vad vi kan lära oss av årets resultat.

I frågan om vad studentgruppen inom data/IT associerar Visma med dyker följande attribut upp mest frekvent:

 1. Respekt för medarbetare
 2. Goda referenser för framtida karriär
 3. Möjlighet till chefstjänst
 4. Attraktiva/spännande produkter och tjänster
 5. Framgång på sin marknad

De mest populära branscherna hos samma målgrupp är:

 1. Mjukvara, IT-tjänster, Multimedia- och Digital utveckling
 2. Teknisk hårdvara och utrustning
 3. Media och reklam

Som en ledande spelare på den nordiska mjukvaru- och IT-marknaden är det för oss avgörande att våra målgrupper har en god uppfattning om oss som arbetsgivare. Att målgruppen främst associerar Visma med “Respekt för medarbetare” är extra glädjande. Respekt är nämligen ett av våra fem gemensamma kärnvärden. Att vår egen verksamhet dessutom faller inom ramen för den mest populära branschen gör att vi ser med tillförsikt på vår framtida kompetensförsörjning.

Annan spännande kuriosa är att bland de studenter inom data/IT som attraheras av Visma är 47% kvinnor och 53% män. På en kandidatmarknad som kantas av stora utmaningar kring att attrahera kvinnor är vi stolta över denna fördelning.

 Studenter och nyexade värdesätts i Visma

Det faktum att Visma finns med på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för studenter ser vi inte som någon slump. Att attrahera och anställa även juniora medarbetare är för oss en självklarhet i syfte att skapa god dynamik på vår arbetsplats. Vi är helt övertygade om att nyexade medarbetare har både värdefull kunskap och nya perspektiv att bidra med, likväl som att man som nyexad hos oss får chans att utvecklas tillsammans med mer seniora kollegor. 

Vårt nordiska traineeprogram inom management är ett tydligt exempel på hur vi identifierar, lyfter och utvecklar nyexade talanger. Tidigare management trainees arbetar idag som exempelvis Sales Director, Business Development Manager och Financial Manager. Vi erbjuder även spännande roller för nyexade inom bland annat systemutveckling, UX-design, projektledning och konsultverksamhet. I syfte att identifiera talangfulla studenter redan i ett tidigt skede erbjuder vi dessutom ett gediget summer internship för masterstudenter inom Data/IT och ekonomi.   

Talanger från nästa generation förväntar sig inte bara ett jobb, de förväntar sig ett sammanhang där de kan nå sin fulla potential. För att vara en attraktiv arbetsgivare 2017 räcker det inte bara att du kan erbjuda en marknadsmässig lön och en trygg anställning. Det ställer stora krav på att du erbjuder ett högre syfte och ett socialt engagemang, är innovativ och gärna ser varje enskild individ.
Detta sammantaget gör att man som arbetsgivare i Sverige behöver bestiga berg varje dag för att anses vara en attraktiv arbetsgivare. De organisationer som studenterna i FöretagsBarometern 2017 lyft fram har jobbat väldigt hårt med dessa frågor och för det så förtjänar de en stor eloge.
”, säger Claes Peyron, Sverigechef på Universum.

Vill du bli en del av Visma?

Se våra lediga jobb

På våra karriärsidor kan du dessutom läsa mer om hur det är att arbeta i Nordens ledande IT-koncern.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.