Tillbaka till huvudmeny

Nyanställde Erling Sjöström stärker Visma Consulting inom integration och säkerhet

Visma Consulting har rekryterat Erling Sjöström som Senior Technical Sales Manager, med integration, säker inloggning och signering som specialitet.

Erling Sjöström

Visma Consulting har rekryterat Erling Sjöström som Senior Technical Sales Manager. Erling kommer att arbeta med att positionera Visma Consultings produkter inom säkerhet och integration på marknaden. Han kommer närmast från Tieto Education där han var affärsansvarig.

Erling började sin IT-karriär 1989 som utvecklare på Kommundata. Det innebär att cirkeln nu sluts eftersom det bolaget numera heter Visma Consulting.

– För att möjliggöra digitaliseringen i Sverige behövs lösningar som får verksamhetssystem att utbyta information mellan varandra och smarta inloggningslösningar som underlättar för användarna, säger Erling.

Visma Consulting har marknadsledande lösningar inom integration och säkerhet och Erling rekryteras för att med synlighet och försäljning stärka den positionen ytterligare.

‒ I vårt komplexa och snabbrörliga samhälle är vi beroende av de förenklingar som digitaliseringen kan ge för att vi ska kunna utföra vårt arbete på bästa sätt. Det är inte effektivt att logga in i flera system varje gång du behöver komma åt uppgifter, och riktigheten i uppgifterna försämras om det står olika saker i de olika systemen. Här vinner man mycket på att både arbeta med integrationer och så kallade Single Sign Ons, vilket Visma Consulting är specialister på, säger han.

‒ Med sin tekniska spetskompetens runt integration, säker inloggning och signering samt sin långa erfarenhet från att verka inom offentlig sektor, både som arkitekt och i kundmöten, skapar Erling stor trygghet för såväl kollegor som kunder. Vi ser fram emot att ha honom i vårt team, säger Berit Backvid, affärsområdeschef inom Visma Consulting.

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.