Tillbaka till huvudmeny

Vi kollar in First Hotel Reisen

Förra veckan fick vi besök av våra norska kollegor från Oslo som då bodde på First Hotel Reisen i Gamla stan i Stockholm. Eftersom vi nyligen tecknat nytt avtal med First Hotels mötte jag upp min norska kollega Marianne i hotellets bar för att ställa några frågor om hotellet.

Förra veckan fick vi besök av våra norska kollegor från Oslo som då bodde på First Hotel Reisen i Gamla stan i Stockholm. Eftersom vi nyligen tecknat nytt avtal med First Hotels mötte jag upp min norska kollega Marianne i hotellets bar för att  ställa några frågor om hotellet.

Baren är ett mysigt tillhåll där många äter kvällens middag och andra träffas över ett glas vin. I lokalen blandas soffor och cafébord med höga barstolar och bord vilket ger en schysst inredningskänsla. Vi sjunker ner i en av sofforna i baren.

Viktigaste först – frukost
För mig är frukosten A och O för en bra start på dagen, så därför frågar jag så klart om detta först.

– Frukosten bestod av en rik buffé med olika sorters bröd, ägg, bacon, yoghurt, flingor, frukt och en väldig massa annat. En riktigt bra hotellfrukost helt enkelt. Det gav en bra start på dagen, då jag visste att vi hade en fullspäckad dag framför oss, berättar Marianne.

Gym och relaxavdelning i källarvalvet
Jag hade hört talas om det unika gymmet och relaxavdelningen som ligger i källarvåningen på hotellet, och Marianne hade självklart passat på att besöka det.

– Det fanns en pool, bastu och spa-avdelning i kombination med gymmet och de låg i vackra, gamla valvgångar. Jag gillade verkligen de stora, tjusiga speglarna som hängde på väggarna och att rummen var upplysta med levande stearinljus. Det kändes som att träna i ett gammalt slott, och den stillheten som fanns där var perfekt efter en dag med resor och möten.

Bo granne med Kungliga slottet
När du bor på First Hotels Reisen bor du mitt i Gamla stan, nästan granne med Kungliga slottet. Marianne blev väldigt förtjust i Gamla stan.

– Jag gillar verkligen Gamla stan. Hotellet ligger nere vid vattnet, vid skeppsbron, och bara runt knuten har du de mysiga gränderna och kullerstensgatorna som jag har hört så mycket om. Tyvärr hade vi inte så mycket tid för sightseeing i Stockholm, annars hade jag velat ta Djurgårdsfärjan över till Djurgården, eller promenerat ner till Drottninggatan för lite shopping.

Weekend i Stockholm
Av vad Marianne har berättat låter det som att First Hotel Reisen är värt ett besök. Genom vårt nya avtal med First Hotels kan våra kunder boka en hotellnatt på Reisen för ca 1600 kr/natt, eller varför inte en hel weekend för ca 2000 kr. Jag kommer säkerligen att boka in en och annan hotellnatt på Resien. Läs mer om vårt hotellavtal med First Hotels »

1311-First-Hotels

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.