Tillbaka till huvudmeny

Verksamhetsförändring startar här

Att ta steget är viktigast. Låt automatiseringsresan ta den tid ni behöver, men vänta inte med övergången till en plattform som säkrar att allt flyter på. Pär delar sina tankar om varför han tror på en affärssystems-boom.

Verksamhetsförändring i höst

Mycket talar för att vi står inför en boom av affärssystemsskiften. För många (inkluderat mig själv) har sommaren gett tid att reflektera kring den omtumlande våren. Vilka utmaningar att lösa står du och dina kollegor inför nu?

Hur ser ni på situationen nu när mycket av det vi förändrat i vår vardag går mot att bli “det nya normala”? Är det nu ni tar steget till ett nytt affärssystem? Väljer en plattform och trygghet som försäkrar er om att allt flyter på oavsett vad som händer.

Nu gör vi det!

Våren var självklart annorlunda även för mig och mina kollegor. Som systemleverantör märkte vi tydligt att många valde att avvakta med sin investering i ett nytt affärssystem, men samtidigt upplevde vi ett ökat intresse. Många av de företag jag pratade med då uttryckte insikt om affärssystemet som nyckel för att “komma till nästa nivå”. Detta på ett långt tydligare sätt än vid tidigare samtal. För att inte säga glasklart.

Jag tror – och har redan märkt av tendenser i den riktningen – att många planer på förändring sattes att gro under våren, och nu till hösten tar man tag i det. Det som tidigare var ett “vi borde verkligen…” blir ett “nu gör vi det”, vilket för många troligtvis blir ett avgörande beslut för att ta sig igenom tuffa tider, och framåt/uppåt som verksamhet.

I grund och botten är ju affärssystemet ett osynligt fundament för hela företaget. Som får de dagliga rutinuppgifterna att rulla på och pappershanteringen att minska. Sett i större perspektiv är en investering i ett modernt affärssystem ett väldigt konkret sätt att framtidssäkra sin verksamhet.

Välj rätt affärssystem

Vill man modernisera sin verksamhet och sitt sätt att jobba är Visma.net ett svårslaget val. En av våra kunder beskrev nyligen sin övergång till Visma.net med orden “Vi har gått från dåtid till nutid”, vilket jag tycker fångar essensen av ett skifte till Visma.net bra.

När jag tittar på vad ett 20-tal av våra användare sagt om själva systemet är det några ord som ständigt återkommer, däribland användarvänligt, skalbart och kostnadseffektivt.

Våra kunders tio främsta argument för att välja Visma.net.

Att ta steget är viktigast, automatiseringsresan kan göras över tid

När man står inför ett stort beslut tillika omställning som ett nytt affärssystem faktiskt är, får man inte glömma en sak: det går alldeles utmärkt att ställa om successivt och köra “business as usual” under tiden. Det viktiga är att man tagit det avgörande steget och att man är på väg.

Att det faktiskt är så, har flera av våra kunder visat tydligt exempel på under det senaste halvåret. När behovet av att accelerera sin automatisering kom fanns tjänsterna redan på plats, färdiga att koppla på.

Enligt en undersökning vi gjorde våren 2019 angav 86,5 procent av de svarande att den främsta anledningen till att de byter ekonomi- eller affärssystem är för att öka effektiviteten i organisationen. Och om det är någon gång företag har incitament för att effektivisera och förenkla en gång för alla borde det vara nu.

Två gånger varje månad håller mina kollegor ett webbinar för dig som vill veta mer om Visma.net och se hur det ser ut. Är du det minsta lilla nyfiken på vårt affärssystem i molnet hoppas jag att du anmäler dig och loggar in

Anmäl dig här!

Mest populära

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.