Tillbaka till huvudmeny

Vad din ekonomiavdelning kan lära från gräsklippning

Liksom gräsklippning är för husägare är det likadant för företag – det finns alltid ett par saker som bara måste göras. Att sköta ekonomin är ett utmärkt exempel på det. Ta bara det här med betalningar.

Automatisera betalningar

Nu på sommaren är det tid att göra annat än att jobba. Visst, några sysslor finns det alltid att göra. Framförallt om man som jag bor i hus. Min ”att-göra-lista” är förvisso ganska kort. Jag ska måla om tre stycken ytterdörrar. Det är allt. Ja, förutom att klippa gräset alltså. Det är ju ett jobb som alltid måste göras.

Min familj har en vanlig motorgräsklippare. Men jag är rätt avundsjuk på grannen som har en sådan där robotgräsklippare som klipper gräset varje dag så att det alltid har rätt längd. Min andra granne är å andra sidan nog avundsjuk på mig då han har en gammal hederlig handjagare. Alla får jobbet gjort men kräver olika nivåer av engagemang.

Spara tid och minska risken med en automatiserad process

Precis som det är för företag. Det finns alltid ett par saker som bara måste göras. Att sköta ekonomin är ett utmärkt exempel på det. Ta bara det här med betalningar. Oavsett om det är semestertider eller inte så måste ändå leverantörsfakturor skickas för betalning, information om betalda leverantörsfakturor ska övervakas och kundinbetalningar för att nämna ett par av processerna som alltid behöver göras.

Även dessa steg kan förenklas likt gräsklippning. Istället för att göra allt manuellt (handjagare) eller halvmanuellt (motorgräsklippare) så går det att skapa en helt automatiserad betalningsprocess (robot).

Förutom att du sparar en hel del av din arbetstid så minskar du risken för misstag och dubbelarbete.

Vad skulle ett modernt affärssystem kunna innebära för er?
Lyssna in till något av våra webbinar.

Jag vill veta mer!

Mest populära

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.