Tillbaka till huvudmeny

Vad din ekonomiavdelning kan lära från gräsklippning

Liksom gräsklippning är för husägare är det likadant för företag – det finns alltid ett par saker som bara måste göras. Att sköta ekonomin är ett utmärkt exempel på det. Ta bara det här med betalningar.

Automatisera betalningar

Nu på sommaren är det tid att göra annat än att jobba. Visst, några sysslor finns det alltid att göra. Framförallt om man som jag bor i hus. Min ”att-göra-lista” är förvisso ganska kort. Jag ska måla om tre stycken ytterdörrar. Det är allt. Ja, förutom att klippa gräset alltså. Det är ju ett jobb som alltid måste göras.

Min familj har en vanlig motorgräsklippare. Men jag är rätt avundsjuk på grannen som har en sådan där robotgräsklippare som klipper gräset varje dag så att det alltid har rätt längd. Min andra granne är å andra sidan nog avundsjuk på mig då han har en gammal hederlig handjagare. Alla får jobbet gjort men kräver olika nivåer av engagemang.

Spara tid och minska risken med automatiserad process

Precis som det är för företag. Det finns alltid ett par saker som bara måste göras. Att sköta ekonomin är ett utmärkt exempel på det. Ta bara det här med betalningar. Oavsett om det är semestertider eller inte så måste ändå leverantörsfakturor skickas för betalning, information om betalda leverantörsfakturor ska övervakas och kundinbetalningar för att nämna ett par av processerna som alltid behöver göras.

Även dessa steg kan förenklas likt gräsklippning. Istället för att göra allt manuellt (handjagare) eller halvmanuellt (motorgräsklippare) så går det att skapa en helt automatiserad betalningsprocess (robot).

Förutom att du sparar en hel del av din arbetstid så minskar du risken för misstag och dubbelarbete.

Jämför själv skillnaden mellan manuellt arbete och en automatiserad process i vår nya produktguide om Visma.net AutoPay.

Hämta produktguide

Mest populära

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda?