Tillbaka till huvudmeny

Utökat stöd för PDL i Sesam

Ett viktigt initiativ för Sesam under 2024 är funktionalitet som gör det lätt att följa patientdatalagen (PDL). I Sesams marsrelease finns inbyggd logik för att stödja PDL.

Patientdatalagen (PDL) är en svensk lag som reglerar hanteringen av personuppgifter inom hälso- och sjukvården. Lagen finns för att skydda individens integritet och säkerställa en trygg och ansvarsfull hantering av patientinformation. 

Arbetet med att införa patientdatalagen i Sesams produkter har pågått under några år, och nu är det dags för ytterligare en lansering. I Sesams marsrelease kommer det att finnas inbyggd logik för att stödja PDL i systemet. Det som läggs till är stöd för aktiva val och spärrar. 

– Man kan säga att vi lägger grunden för att täcka hela PDL i Visma webSesam och Sesam LMN (läkemedelsnära produkter). Framöver kommer det att finnas behov av att finjustera, och vi vill gärna ha återkoppling på den funktionalitet vi släpper i mars. Vi kommer bland annat att prata mer om PDL på våra kommande användardagar, säger Carina Martin, verksamhetsanalytiker i Sesams produkt- och utvecklingsteam. 

Mest populära