Tillbaka till huvudmeny

Utökat stöd för PDL i Sesam

Ett viktigt initiativ för Sesam under 2024 är funktionalitet som gör det lätt att följa patientdatalagen (PDL). I Sesams marsrelease finns inbyggd logik för att stödja PDL.

Patientdatalagen (PDL) är en svensk lag som reglerar hanteringen av personuppgifter inom hälso- och sjukvården. Lagen finns för att skydda individens integritet och säkerställa en trygg och ansvarsfull hantering av patientinformation. 

Arbetet med att införa patientdatalagen i Sesams produkter har pågått under några år, och nu är det dags för ytterligare en lansering. I Sesams marsrelease kommer det att finnas inbyggd logik för att stödja PDL i systemet. Det som läggs till är stöd för aktiva val och spärrar. 

– Man kan säga att vi lägger grunden för att täcka hela PDL i Visma webSesam och Sesam LMN (läkemedelsnära produkter). Framöver kommer det att finnas behov av att finjustera, och vi vill gärna ha återkoppling på den funktionalitet vi släpper i mars. Vi kommer bland annat att prata mer om PDL på våra kommande användardagar, säger Carina Martin, verksamhetsanalytiker i Sesams produkt- och utvecklingsteam. 

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Arbetsmiljöpolicy – gratis mall med tips för corona

    Arbetsmiljöpolicy – mall för företag

    Du vet väl att alla företag är skyldiga att ha en arbetsmiljöpolicy? Med vår mall har ni en gratis policy på plats på nolltid. OBS! Uppdaterad med corona-rekommendationer.