Tillbaka till huvudmeny

Tipsen från Johanna Ojala ger resultat

Med knappa tre veckor kvar till Visma Ski Classic-loppet Ylläs-Levi börjar nerverna kännas och förberedelserna blir mer noggranna. Återigen har vi besökt Åre för att träffa vår tränare Johanna Ojala.

Countdown…

Med knappa tre veckor kvar tills loppet börjar nerverna kännas och förberedelserna mer noggranna. Med flera plusgrader i luften har tiden på skidor blivit minst sagt begränsad och desto mer tid på gymmet och i stakmaskinen. Lyckligtvis har jag hållit mig frisk under hela denna period, bortsett från senaste veckan då det var min tur att få feber och halsont. Efter ett läkarbesök där jag fick grönt ljus var det dags att åka till Åre och träffa Johanna Ojala ytterligare en gång.

Vi tjuvstartade skidåkningen redan på lördagen och körde 10 km för att få känna på snö och skidor igen. Söndagen inleddes med prat om hur senaste tiden med träning har gått och även analysera loppets bana och terräng – en (mindre) trevlig nyhet var ju att de 55 km som vi var utlovade har istället blivit 67 km. I samma sekund kom nervositeten som ett brev på posten och den lär hålla i sig tills det är dags.

Sedan var det dags att ge oss ut i spåret. I strålande sol och 2 grader kallt fick vi ihop 15 km terräng innan lunch. Kroppen kändes minst sagt ganska sliten efter lunch, men då var det dags att köra skidintervaller. Vi fick båda med oss tips på vad vi bör fokusera på de sista veckorna, både gällande kost och träning. Fokus fram till loppet blir fortsatt styrka överkropp och stakmaskin – antar att det inte är så mycket att diskutera, det är väl bara att bita ihop och köra in i det sista.

May the force be with us!

Mest populära