Tillbaka till huvudmeny

Tar du hänsyn till miljön?

Endast 39 procent av landets småföretagare tar hänsyn till miljön när de gör inköp till företaget, men en tredjedel av företagarna skulle ta större hänsyn om priserna var lägre. Det är vad vår Affärsbarometer har visat de senaste åren. Nu utvecklar vi Affärsbarometern ytterligare.

Tidigare har vi i Affärsbarometern frågat om företagarna tar hänsyn till miljön när de gör inköp till företaget, vilka miljöfaktorer de i så fall tar hänsyn till eller vilka faktorer som skulle få dem att ta större hänsyn till miljön. I samarbete med Annika Helker Lundström, nationell miljösamordnare för näringslivet, utvecklar vi nu vår Affärsbarometer och lägger till följande frågor:

 • Har ni en nedskriven miljöpolicy med miljömål i företaget idag?
 • Känner du till att det finns 16 miljömål som regeringen satt upp?
 • Tar du hänsyn till miljöaspekter vid privata inköp, som exempelvis att köpa ekologisk mat eller andra miljömärkta produkter?

Med dessa tillgägg kommer vi kunna få en uppfattning om i vilket omfång det finns uppsatta miljöpolicys och miljömål bland landets småföretag samt hur väl kända de nationella miljömålen är. Vi kommer även kunna se eventuella skillnader mellan miljöhänsynen vid privata inköp och vid inköp till företaget.

Vi ser framemot Affärsbarometern och samarbetet med Annika Helker Lundström. Med vår gemensamma kunskap kommer vi kunna förstå och utveckla miljöarbetet hos Sveriges företag ännu bättre. Följ gärna samarbetet och resultatet här på vår blogg, men även på andra sociala medier.

linkedinikon
twitterikon

Visma Advantage Affärsbarometern

Affärsbarometern kartlägger trender och skillnader inom småföretagares förväntningar inom försäljning och inköp samt attityder kring miljöhänsyn vid företagets inköp. Undersökningen har genomförts två gånger om året sedan 2011 och hade i våras 850 deltagare. 

Läs mer om Vismas Affärsbarometer

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.