Tillbaka till huvudmeny

Sverige vs Corona

Tänk att det snart har gått ett halvår sedan Coronan tog sitt grepp om världen och ekonomin. Vi har mer och mer lärt oss att leva med social distansering, hemmakontor och oro över både människa och världsekonomi.

Sverige vs Corona
Sverige vs Corona

Men, det finns också de som tar tag i oron, vänder och vrider på den och försöker hitta kraft och framåtanda. Eftersom det som inte går framåt riskerar att sjunka. 

Johan Wester är komikern och medieprofilen som valde att fokusera på företags möjlighet till utveckling under krisen. Han valde att samla in tänkbara, möjliga och omöjliga idéer, paketera och leverera dessa för oss alla att använda och förädla. Allt för att visa på kraften i att se på problemet från andra hållet. Fokusera på det vi kan göra istället för det vi inte kan göra. Vad händer om man kastar upp allt i luften och fångar godbitarna på vägen ner?

Jag träffade Johan i Lund en härlig junidag för att prata om initiativet. En mycket givande dag där hans energi och framåtanda verkligen smittade, för att använda ett begrepp i tiden. Jag åkte därifrån med ännu fler tankar kring hur vi kan använda de nya förutsättningarna på ett bättre sätt.

Corona har, för oss på Visma Financial Solutions, inneburit förändringar i både arbetssätt och processer. Vi såg tidigt att många företag, inte minst de små och medelstora, fick kämpa för sin överlevnad och arbeta med att ställa om sina verksamheter. I det ljuset blev vår satsning på mindre företag plötsligt viktigare än någonsin. Vi tryckte på gasen när pandemin slog till och kan nu lanserar en hållbar och kostnadsfri kravtjänst som ger små och medelstora företag större möjlighet att få betalt för sina produkter och tjänster. För är det någonting som vi lärt oss i en kris som denna så är att det att likviditet är helt avgörande när intäkterna faller samtidigt som du måste skapa kapacitet att ställa om verksamheten utifrån de nya förutsättningarna.

Så, Sverige vs Corona är ett positivt, uppfriskande och skönt sätt att se på framtiden och samtiden. Det är ingen drömvärld vi står i just nu, det vet vi, och som bekant ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Vill du testa nya eKrav?

Nya eKrav

Här kan du se filmen från mitt möte med Johan och Sverige vs Corona

Se filmen

Läs mer om Sverige vs Corona

Sverige vs Corona

Mest populära