Tillbaka till huvudmeny

Summer Internship – Så var sommaren med Visma

Vismas Summer Internship är nu avslutat för denna gången. De svenska praktikanterna Ulrika och Caroline har haft en fartfylld sommar där de ansvarat för att leda ett projekt med strategisk betydelse för Visma. Nu berättar de om hur sommaren med Visma har varit!

Ulrika tilll vänster: Jag heter Ulrika och har precis avslutat mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet inom Informationsteknologi på Uppsala Universitet. När jag inte pluggar sjunger jag i kör, spelar piano eller är ute i naturen. Jag är även väldigt förtjust i att resa och mitt nästa äventyr blir ett utbytesår på TUM i München där jag ska påbörja min master i dataanalys!

Caroline till höger: Hej! Jag heter Caroline och läser industriell ekonomi på KTH med inriktning datateknik och kommunikation. Till hösten ser jag fram emot att börja min master där jag har valt maskininlärning som inriktning. På fritiden går jag gärna långa promenader eller tränar utomhus. Jag tycker även om att skapa och har under pandemin fått upp intresset för att måla.

Vad har ni drivit för projekt?
Vårt projekt har handlat om hur beteendedata kan användas för att förstå sig på Vismas användare och produkter bättre. Vi har haft data från en av Vismas produkter och projektet har dels ämnat till att få nya insikter kring denna produkt men även att ta fram generella lösningar för att tolka beteendedata. 

Projektet har bland annat mynnat ut i en analys av hur effektiv en användare är baserat på användarens aktivitet och inaktivitet, en analys av vilka sidor som används och inte, ett försök till att se ändring i kundbeteende innan en användare säger upp sin prenumeration. 

Vad har ni lärt er under ert projekt?
Vi har lärt oss hur ett problem kan konkretiseras, vår undersökning började väldigt brett och scopades ned iterativt under projektets gång. 

Vi har även fått gå utanför våra comfort zones och lärt oss att det är bra att be om hjälp. Eftersom mycket kunskap finns inom bolaget så är det onödigt att göra sin startsträcka extra lång genom att inte ta hjälp av personer som jobbat med liknande projekt och verktyg tidigare.

En stor lärdom är också att alla resultat är värdefulla även om de innebär att en lösning inte är möjlig. Då har det varit viktigt att dokumentera det för framtiden, när någon annan undersöker något liknande.

Vad är ert roligaste minne från sommaren?
Vi har haft en hel del roliga after works där vi gjort allt från att spela minigolf, lösa escape room till att gå på Gröna Lund. Men det bästa minnet är ändå vår avslutningsmiddag, att få dela en kväll med vårt projektteam, tidigare summer interns och trainees som varit med oss under sommaren. Det var verkligen kul att se bredden på positioner efter traineeprogrammet och följa och inspireras av deras projekt.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Visma?
En välkomnande kultur med en tydlig nordisk prägel. Sammanhållningen mellan landsgränserna är stor och kulturen inbjuder att man ställa frågor och boka in möten runt om i bolaget. 

Vem borde söka Vismas Summer Internship 2022?
Vi skulle säga att detta internship passar dig som:

 • Vill träffa många härliga och ambitiösa människor
 • Är strukturerad
 • Gillar utmaningar
 • Är bra på pingis 😉
 • Är nyfiken på en teknikdriven koncern verksam inom många sektorer.

Vismas Summer Internship ger dig möjlighet att jobba som projektledare i ett strategiskt viktigt projekt med fokus på management och tech. Under sommaren får du tillgång till dedikerade handledare, genomföra relevanta utbildningar och lär känna ett härligt gäng av internationella Summer Interns och kollegor på Visma. Detta ger dig en unik möjlighet att vässa ditt CV inför examen, bygga ett värdefullt yrkesnätverk och självklart att ha en fantastiskt rolig sommar!
Ansökan för Vismas Summer Internship 2022 öppnar under våren. 

Läs mer om Vismas Summer Internship

Mest populära

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.