Tillbaka till huvudmeny

Summer Internship 2022 – Ett đŸ”„ sommarjobb

De svenska praktikanterna (frĂ„n vĂ€nster) Arvid C, Linnea och Arvid E har haft en fartfylld sommar dĂ€r de ansvarat för att leda projekt med strategisk betydelse för Visma. Nu berĂ€ttar de om hur sommaren med Visma har varit! HĂ€r Ă€r Vismas interns 2022 Linnea Hej! Jag heter Linnea och jag pluggar Datateknik med inriktning Software […]

Visma summer interns 2022

De svenska praktikanterna (frÄn vÀnster) Arvid C, Linnea och Arvid E har haft en fartfylld sommar dÀr de ansvarat för att leda projekt med strategisk betydelse för Visma. Nu berÀttar de om hur sommaren med Visma har varit!

HÀr Àr Vismas interns 2022

Linnea
Hej! Jag heter Linnea och jag pluggar Datateknik med inriktning Software Engineering pĂ„ LTH i Lund. Utöver mina studier sĂ„ Ă€lskar jag att mĂ„la oljemĂ„lningar och att baka surdegsbröd pĂ„ min fritid! Till hösten sĂ„ börjar jag mitt femte och sista Ă„r pĂ„ programmet dĂ€r jag ser fram emot att skriva examensarbetet och ge mig ut i arbetslivet! 

Arvid E
Jag heter Arvid E och börjar nu mitt fjĂ€rde Ă„r pĂ„ Civilingenjörsprogrammet i Datateknik pĂ„ KTH. Till hösten börjar jag alltsĂ„ mastern dĂ€r jag förmodligen tĂ€nkt lĂ€sa nĂ„gon slags maskininlĂ€rning. PĂ„ fritiden spelar jag brĂ€dspel och dansar – vilket bĂ„da Ă€r riktigt skoj!

Arvid C
Hej! Även jag heter Arvid men pluggar till civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning datateknik pĂ„ Linköpings Universitet dĂ€r jag till hösten ska pĂ„börja mitt fjĂ€rde Ă„r! PĂ„ fritiden tycker jag om att kolla och spela fotboll samt lyssna pĂ„ och spela musik.

Vad har ni drivit för projekt?

Arvid E och Linnea
Vi har arbetat med beteendedata i mobilapplikationer pĂ„ Visma. Vi har dĂ„ byggt en grund för alla Vismas produkter sĂ„ att deras mobilapplikationer kan förbĂ€ttras genom att se hur folk anvĂ€nder produkten. Detta genom att se vilka delar i applikationen som Ă€r lĂ€tta eller svĂ„ra för anvĂ€ndaren att anvĂ€nda. 

Arvid C
Mitt projekt har handlat om att analysera anvÀndarbeteende pÄ Visma Talent Solutions rekryteringssystem Visma Recruit! Detta har genomförts genom att utifrÄn data frÄn trackers pÄ systemet skapa en rapport i ett datavisualiseringsprogram med olika intressanta insyner, Product Insights, i systemet i frÄga. Detta har Àven mynnat ut i förslag pÄ hur detta ska utvecklas och anvÀndas i framtiden.

Vad har ni lÀrt er under ert projekt?

Förutom nyfunnen kÀrlek för pingis sÄ har vi framförallt fÄtt insikt i hur dataprojekt pÄ större företag kan se ut. Vi har fÄtt lÀra oss att samarbeta i större team, interagera över organisations- och landsgrÀnser, samt fÄtt lÀra oss nya tekniker och program som till exempel vÄrt nya favoritprogram Tableau.

Arvid C: Under mitt projekt har jag framförallt lÀrt mig att snabbt anpassa mig till ett omrÄde jag var helt oerfaren i sedan tidigare. Detta gjorde det extra skönt i slutet av internshipet att kÀnna att man lyckats med nÄgot man till en början tyckte kÀndes vÀldigt stort för en sjÀlv!

Vad Àr ert roligaste minne frÄn sommaren?

Det roligaste frÄn sommaren var nÀr vi fick Äka till huvudkontoret i Oslo och spendera nÄgra dagar tillsammans med vÄra kollegor frÄn Norge, Danmark och Finland. Förutom att lÀra kÀnna företaget genom bland annat en presentation av VD:n fick vi Àven lÀra kÀnna varandra genom att sjÀlva Äka pÄ en hyttetur!

Hur skulle ni beskriva företagskulturen pÄ Visma?

Det som frÀmst definierar företagskulturen pÄ Visma Àr viljan att hjÀlpa varandra. Om man undrar nÄgot finns alltid nÄgon som tar sig tiden för dig! Vi har Àven haft varsin Buddy i form av en Visma-trainee som funnits dÀr för oss i vÄtt och torrt!

Nyfiken pÄ Vismas Summer Internship?

LÀs mer hÀr!

Mest populÀra

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll pÄ rutiner, plikter och rÀttigheter. HÀr samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vÄr nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok pÄ plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjĂ€nstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjÀnstebilspolicy undviker företaget missförstÄnd med sina anstÀllda. DÀr kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras pÄ ett smidigt sÀtt. Ladda ner vÄr kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.