Tillbaka till huvudmeny

Stor satsning på HR, lön och bemanning i molnet för Hälsingland

Sex kommuner i Hälsingland – Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ovanåker och Söderhamn – har tillsammans upphandlat en helhetslösning för HR, lön och bemanning. Valet föll på Visma och HR- och lönesystemet Visma Personec P och schema och bemanningssystemet Medvind WFM.

Sex kommuner i Hälsingland har gått samman i en gemensam upphandling. Valet för på Personec P och Medvind WFM.

Avtalet sträcker sig över tolv år. Syftet är att effektivisera, automatisera och kvalitetssäkra HR- och löneprocesser för sammanlagt 17 500 anställda. Systembytet är en del av satsningen på gemensamma strategiska frågor mellan Hälsinglands kommuner. Petra Pfeiff, lönechef på gemensam lön Hälsingland, ser många fördelar med ett gemensamt och integrerat system för HR- lön och bemanning. 

– Ett gemensamt system ger oss ett enhetligt arbetssätt och kvalitetssäkrade processer. Vi minimerar administrativa uppgifter med digitala lösningar för självservice, säger hon. 

I samband med installationen går Hälsingekommunerna över till SaaS, Software as a Service. En långsiktig, säker och ständigt uppdaterad lösning i molnet. 

– Inom Visma satsar vi stort på att vidareutveckla våra automatiserade flöden för HR och lön och är glada för att Hälsingekommunerna följer med oss på resan, säger Eleonor Kalin, affärsområdeschef för HRM lösningar till offentlig sektor.

Behovet av att öka tempot för digitalisering i offentlig sektor är stort. Flera samstämmiga undersökningar visar att Sverige ligger efter många andra länder.

– Därför är det glädjande att vi ser en tydlig trend i att flera av våra kunder inom offentlig sektor väljer våra molnlösningar och att de upphandlar tillsammans för att få skalfördelar, säger Marie Ceder, VD på Visma PubliTech.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.