Tillbaka till huvudmeny

Stor satsning på HR, lön och bemanning i molnet för Hälsingland

Sex kommuner i Hälsingland – Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ovanåker och Söderhamn – har tillsammans upphandlat en helhetslösning för HR, lön och bemanning. Valet föll på Visma och HR- och lönesystemet Visma Personec P och schema och bemanningssystemet Medvind WFM.

Sex kommuner i Hälsingland har gått samman i en gemensam upphandling. Valet för på Personec P och Medvind WFM.

Avtalet sträcker sig över tolv år. Syftet är att effektivisera, automatisera och kvalitetssäkra HR- och löneprocesser för sammanlagt 17 500 anställda. Systembytet är en del av satsningen på gemensamma strategiska frågor mellan Hälsinglands kommuner. Petra Pfeiff, lönechef på gemensam lön Hälsingland, ser många fördelar med ett gemensamt och integrerat system för HR- lön och bemanning. 

– Ett gemensamt system ger oss ett enhetligt arbetssätt och kvalitetssäkrade processer. Vi minimerar administrativa uppgifter med digitala lösningar för självservice, säger hon. 

I samband med installationen går Hälsingekommunerna över till SaaS, Software as a Service. En långsiktig, säker och ständigt uppdaterad lösning i molnet. 

– Inom Visma satsar vi stort på att vidareutveckla våra automatiserade flöden för HR och lön och är glada för att Hälsingekommunerna följer med oss på resan, säger Eleonor Kalin, affärsområdeschef för HRM lösningar till offentlig sektor.

Behovet av att öka tempot för digitalisering i offentlig sektor är stort. Flera samstämmiga undersökningar visar att Sverige ligger efter många andra länder.

– Därför är det glädjande att vi ser en tydlig trend i att flera av våra kunder inom offentlig sektor väljer våra molnlösningar och att de upphandlar tillsammans för att få skalfördelar, säger Marie Ceder, VD på Visma PubliTech.

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.