Tillbaka till huvudmeny

Startskottet har gått…

Jonna Holmberg berättar om sin resa mot det 60 km Visma Ski Classic-loppet Ylläs-Levi i Finland. ”Det var två förväntansfulla (och något nervösa) Stockholmare som tog sitt pick och pack för att ta sig upp till Åre för ett dygn.”

Förra helgen gick det officiella startskottet för uppladdningen inför 8 april och Ylläs-Levi. Det var två förväntansfulla (och något nervösa) Stockholmare som tog sitt pick och pack för att ta sig upp till Åre för ett dygn.

Efter ett par timmars resande gav vi oss ut, en konditionsstark fd fotbollsspelare och en teknisk kunnig fd längskidåkare, för att få till ett pass i spåren. Efter en timmes åkning var dags för middag och vallning inför söndagens första träff med skidprofilen och vår personliga coach Johanna Ojala.

Efter en tidig uppgång och frukost körde Johanna ett teoripass med oss, där vi gick igenom begrepp och stilar. Sen var det dags för den första “formchecken” ute i spåret med fokus på att få till tekniken. Lagom till lunch var vi båda rätt möra – både i huvudet och i kroppen. Efter en god och välbehövlig lunch, gav vi oss ut i terrängen för att få utöva de tekniktips vi hade blivit fullmatade med under förmiddagen. Sammanlagt kom vi upp i 15 km denna dag och vi somnade båda rätt gott på bussen tillbaka mot Östersunds flygplats. 

To be continued!

/Jonna Holmberg

Mest populära