Tillbaka till huvudmeny

Smartare kvittohantering hos Region Gotland

5 000 papperskvitton blir digitala hos Region Gotland. Smidig och enkel app automatiserar och underlättar hanteringen. Hur enkelt är det egentligen att bli av med papperskvitton? Läs vidare!

Region Gotland har nyligen avslutat ett test med Kwick – en plattform för digitala kvitton.

– Testanvändarna tyckte att det underlättade kvittohanteringen och gjorde det smidigare att göra kortköp. Nu låter vi alla 250 kortanvändare börja använda lösningen, säger Mikael Wollbo, inköpsansvarig på Region
Gotland.

När det nu räcker med att bara ta en bild av kvittot i stället för att skicka in det varje gång blir det enklare att hålla ordning på alla kvitton och visa vad köpet gällde.

– Kortköpen står för liten del av vår inköpsvolym, men genererar mycket arbete. Så vår förhoppning nu är att Kwick-appen och den automatiska kopplingen till ekonomisystemet ska underlätta både för kortanvändarna och för vår administrativa personal och på så sätt effektivisera vår kvittohantering betydligt.

Lösningen går även att integrera med ett fakturahanteringssystem vilket eliminerar i stort sett allt manuellt arbete med kvitton. Region Gotland får in kvitton från parkeringsautomater i Visby på så sätt.

– Vi har byggt en infrastruktur där vi hjälper partners som taxibolag, flygbolag och parkeringsföretag att leverera digitala kvitton direkt in i sina kunders system. Medarbetarna behöver bara betala med sitt företagskort och sedan sker hela kvittohanteringen automatiskt, säger Rickard Holmén, vd på Kwick.

Tre fördelar med digitala kvitton:

 1. Besparingspotential
  Spara tid och pengar med automatiserat flöde och digital arkivering.
 2. Skippa papperstrassel
  Få kvitton digitalt i Proceedo eller annan fakturahanteringslösning.
 3. Minskad miljöpåverkan
  Reducerat antal papperskvitton bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Läs hela intervjun med Mikael Wallbo som berättar om hur Region Gotland effektiviserar hantering av 5 000 kvitton per år!

Till intervjun med Mikael Wallbo!

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.