Tillbaka till huvudmeny

“Skönt att slippa alla papper”

Norbergs kommun var bland de första att skaffa licensen digital ärendehantering i Personec P. Numera är det mindre papper på löneadministratören Marlene Janssons skrivbord.

Martin Grönstad är systemförvaltare och Marlene Jansson löneadministratör i Norbergs kommun, en del av Västmanland-Dalarna löneförvaltning. De ingår i ett team med 21 personer som tillsammans ansvarar för lönehanteringen i sammlagt sex kommuner, Fagersta, Avesta, Hedemora, Norberg, Smedjebacken och Skinnskatteberg. De har många års erfarenhet av att jobba med Personec P, och nappade direkt på den nya licensen digital ärendehantering. Licensen automatiserar processen kring olika typer av ärenden. 

– Vi tyckte det verkade smidigt att få in ärenden direkt i Personec P. Dessutom visste vi att modulen skulle utvecklas vidare och tyckte det var lika bra att hoppa på tåget direkt, säger Martin Grönstrand. 

Hittills har de hunnit testa funktionen för semesterväxling för två kommuner och ett bolag. Hur har det fungerat?

– Bra! Vi behöver inte göra så mycket, menar Martin Grönstrand. 

Marlene Jansson instämmer, även om de bara testat en funktion hittills har det varit tidsbesparande, och skönt att slippa alla papper:

– När vi fick in en ansökan om semesterväxling på papper skickade vi tillbaka den och bad dem ansöka direkt i systemet istället. Det går mycket smidigare nu när vi bara trycker igenom allting. Tidigare har vi fått gå in på varje person och lägga in utvärderingskoder och antal dagar manuellt. Nu sköts det i systemet, säger hon. 

En annan fördel som Marlene Jansson sett är att ansökan blir spårbar. Hon slipper återkommande frågor om ansökan kommit in.

– Nu kan de se själva om de gjort ansökan i självservice.

Båda två ser fram emot när fler ansökningar blir digitala. De tror bland annat att funktionerna för att ansöka om extra skatt och egen uppsägning blir användbara. 

– Det tror vi kommer underlätta mycket, särskilt tillsammans med Anställningsguiden, säger Martin Grönstrand.  

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.