Tillbaka till huvudmeny

Rekrytering via Graduates Program för utveckling av nya produkter med synergieffekter

I augusti blir Vismas svenska produktgäng ännu vassare! Genom en gemensam satsning i ett så kallat Graduate Program för att säkra långsiktig kompetensförsörjning kan vi mot hösten nämligen få välkomna tre nybakade dataingenjörer och systemvetare till Visma och Vismabolaget Svensk e-identitet.

man-pa-raket

Nytillskotten kommer att placeras i de tre affärsområden som är särskilt inriktade på att erbjuda paketerade digitaliseringsprodukter inom exempelvis identifiering, e-arkiv, GIS-data i Kristianstad, Uppsala och Skellefteå.

”Om de kan aktuella programmeringsspråk som php och .net och har siktet inställt på ett långsiktigt commitment kommer de att få mångfalt tillbaka.”
Oscar Persson, Talent Acquisition Specialist på Visma.

Gedigen introduktion med mentor

Bland annat får de en anställning med extra gedigen 10-månaders introduktion, där coachning, mentorskap och nätverkande med ett åttiotal andra som kommit in på liknande sätt inom hela Vismakoncernen ingår. I gengäld förväntas de bidra med ny kunskap och idéer där ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag blir att utveckla produkter med synergieffekter mellan de redan befintliga produkter som erbjuds – genom att nära samarbete sinsemellan och inom Visma.

För denna gång har ansökningstiden gått ut och vi verkar ha landat på drygt 60 lovande ansökningar totalt, berättar Oscar. Nu pågår urvalsprocessen där vi intervjuar och testar kandidaterna, det är grymt spännande att lära känna alla kompetenta sökande.

Hur parkerar du ett rymdskepp?

En del av testerna består i att lösa ett konkret case där en mjukvarulösning för att hantera betalösningar i ett P-hus ska kodas och beskrivas vilket förväntas ge värdefull information om kunskapsnivå, men även hur mycket energi och kreativitet som läggs in av den sökande i caset.

Lyckade erfarenheter av rekryteringsform

Jonas Larsson är integrationskonsult i Skellefteå som rekryterades genom ett tidigare Graduate Program och rekommenderar alla att söka den här typen av rekryteringsprogram.

”Det gav mig möjligheten att både lära mig helt nya saker och utvecklas inom områden jag tycker är intressanta. Onboardingen var ett bra sätt att snabbt komma in och förstå hur bolaget arbetar.”

Nu pågår alltså den gedigna urvalsprocessen för att gallra ut de mest lovande kandidaterna som vi ser fram emot att få välkomna som nya kollegor i augusti 2021.


Nyfiken på en karriär inom Visma?
Besök vår karrär-sida.

Mest populära