Tillbaka till huvudmeny

Rade tog ett snedsteg upp i karriären

På Visma är karriärvägarna oändliga, menar Rade Kocovski som snart kliver in i rollen som vd på Inyett – ett av Vismas bolagsförvärv under de senaste åren.

Rade Kocovski är Finance Manager på Visma Software, ett av de många bolagen som finns under Vismas paraply. I början på nästa år kliver han in i sin nya roll som vd på Inyett, ett annat Visma-bolag.

– Inyett är ett av många förvärv som Visma har gjort och har ett väldigt spännande erbjudande. Bolagets produkter kommer framöver också att säljas tillsammans med Visma Softwares produkter, och där tror jag att min kunskap kan öka värdeskapandet för både Inyett och Visma Software, säger Rade Kocovski.

Den nya vd-rollen på det relativt nyförvärvade Visma-bolaget var egentligen inte något som Rade aktivt hade sökt efter.

– När chansen dök upp kändes det väldigt rätt men självklart är det en utmaning. Jag är ödmjuk inför uppdraget.

Visma infriade förväntningarna

För att backa 15 år tillbaka arbetade Rade Kocovski på en redovisningsbyrå och blev då bekant med Vismas system samt hade kontakt med några som jobbade inom Visma. Han fick höra mycket positivt om bolaget som arbetsgivare och lockades även av den affärsnära förankringen till produkterna och tjänsterna. Önskan att själv få jobba där en dag blev allt starkare.

– När tjänsten som ekonomichef dök upp 2015 på Visma Software tog jag chansen, sökte och fick jobbet. Och mina förväntningar har verkligen infriats. Det blev bättre än jag hade vågat hoppas och jag har aldrig tidigare jobbat så länge på ett ställe. Det var en ny värld som öppnades. Att få vara med och skapa värde som betyder något för någon annan. Att personalen är resursen, säger Rade Kocovski.

Oändliga karriärvägar – om du vill

Att göra karriär på Visma är vanligt, menar Rade Kocovski och han berättar att Visma satsar på sina anställda. Man har ständiga uppföljningar och det finns en fungerande och bra HR-process som tar hand om medarbetarna hela vägen, med tajta uppföljningar.

– Karriärvägarna är oändliga. Om man vill. Det finns ledarroller men också specialistroller. Och det finns många olika bolag med olika inriktningar. Det blir allt vanligare att man växlar mellan bolagen. Särskilt under de sista åren då vi har växt mycket via förvärv.

Så vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Jag är stolt när jag säger att jag jobbar på Visma. Just för att det förknippas med något positivt och värdeskapande. Och jag är glad för att vara kvar i samma bolag men får andra utmaningar. Men om jag inte hade fått den nya rollen hade jag nog stannat kvar ändå, avslutar Rade Kocovski.

Faktatext

Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Visma omsatte 2 081 MEUR år 2021 och har 13 500 anställda.

Läs mer om karriär på Visma

Mest populära