Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips 23 planera resan digitalt

Att planera resan digitalt gör du säkert redan. I det här blogginlägget får du lite tips på bra sajter och appar som gör planerandet ännu roligare.

planera resan digitalt

Vem vill inte fly vinterkylan i Sverige för en stund? Snö i all ära men en paus från ishalka, snålblåst och inställda tåg låter lockande när graderna smyger nedåt. Hoppa över julklapphetsen i år och bara umgås istället.

En resa försiggår oftast av flera dagar eller till och med månader av ivrigt och förväntansfullt planerande. Först ska det ansökas om ledighet, bestämmas längd på resa; två, tre eller kanske till och med fyra veckor? Ledigheten beviljas och det är dags att välja vart resan ska gå; är det en världsdel, ett land eller en region du vill se? Och väl på plats; vilket eller vilka boende/n ska du välja? Vilka sevärdheter får du inte missa och vilken är den bästa restaurangen?

Planera resan digitalt

Många steg i denna planering kan du idag underlätta genom digitalisering. Att hitta DEN perfekta resan tar trots allt tid, ibland lite väl mycket tid. Och tid är som vi alla vet värdefullt. Dessutom vill du mest troligt också få den till ett bra pris. Med hjälp av appar kan du effektivisera din planering. Fyll i dina kriterier för drömresan och få automatiskt en notis när resan du söker finns tillgänglig för bokning inom din budget. Ett klick och den är bokad. Väl på flygplatsen har du alla boardingpass samlade och lättillgängliga i en och samma app i mobilen.

Om du, precis som jag, uppskattar flexibilitet och möjlighet att se många platser under en resa tillkommer aspekten av flera olika boenden, på olika datum och adresser att hålla koll på. Du kanske inte heller har bokat alla boenden innan avresa. Appar som t.ex. Airbnb, Booking och Hotels.com håller koll på allt detta åt dig. På dina förbokade boenden får du i god tid innan incheckning en påminnelse om var nästa boende ligger tillsammans med en karta dit och tips på aktiviteter i närheten. Om dina resplaner har ändrats under resans gång kan du snabbt justera datumen för vistelsen direkt i appen. Visste du inte riktigt innan avresa exakt var du vill bo kan du via samma appar boka boende direkt på plats i den där surf-orten ni just körde in i.

Och var fanns den där gömda loppmarknaden som du läst om i någon blogg? Eller vad hette den där restaurangen som nyss öppnade? Även här kan du söka, boka aktivitet eller boende och läsa recensioner från andra turister eller lokalbefolkningen via appar så som tripadvisor, spotted by locals eller Instagram och Facebook.

Att resa blir bara enklare och smidigare. På samma sätt arbetar vi på Visma för att underlätta, effektivisera och förenkla din arbetsdag via appar eller molnlösningar som ger dig en helt ny sorts flexibilitet. Visste du till exempel att du kan hantera dina utlägg precis innan du tar surfbrädan under armen och springer ut i vågorna?

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • P27 läggs ner – vad händer nu?

    P27 Nordic Payments, projektet som skulle bygga en gemensam betalningsinfrastruktur i Norden, har dragit tillbaka sin ansökan om clearingtillstånd från Finansinspektionen.

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.