Tillbaka till huvudmeny

Paketera som en boss – 4 tips från DHL

Fyll till brädden, stötdämpa, håll tätt och trubba till. Att paketera rätt inför frakten är en konst i sig. Här kommer 4 snabba tips från DHL som får ditt paket att komma fram i ett stycke.

Paketera rätt med proffshjälp från DHL.
Paketera rätt med proffshjälp från DHL.

1. Paketera till brädden

Att lämna en massa tomrum i kartongen är alltid ett generalfel. Då riskerar ditt paket nämligen att tryckas ihop till mos av annat gods. Tidningspapper är en klassiker som ofta fungerar bra att fylla på med till viss del. Bubbelplast är en annan, som dessutom agerar stötdämpare till varan du ska skicka. Wellpapp funkar också fint, och har fördelen att även fungera som ”uppdelare” av kartongen vid behov. Eller så mixar du allihopa för en riktigt stadig resa.

Bubbelplast fungerar för övrigt utmärkt även för andra ändamål. Vi avsäger oss dock allt ansvar för inspirationen den här videon kan ge:

2. Stötdämpa

Bounce baby bounce. Paketera föremålet du ska skicka i stötdämpande material. Packar du fler varor i ett och samma paket är det bara att kavla upp ärmarna och omsluta varenda en. Lådan ska kunna skakas utan att föremålen rör sig. Att glas, porslin och liknande sköra föremål måste packas med extra stor omsorg kan du nog räkna ut på egen hand. Wellpapp och bubbelplast är återigen rekommendationer som emballage.

Utan rätt stötdämpning håller det helt enkelt inte.
Utan rätt stötdämpning håller det helt enkelt inte.

3. Håll tätt

Kartong är ett fantastiskt material, men det är långt ifrån bästis med blöta saker. Vill du skydda hela ditt paket och din vätskebehållare rekommenderas material som är absorberande och … wait for it … stötdämpande. Ett extra lager av exempelvis frigolit kan också vara smart, inte minst vid längre frakter. Ha som vana att alltid avsluta med att omsluta behållaren i en plastpåse som avslutning.

Paketera all typ av vätska med extra kärlek.
Paketera all typ av vätska med extra kärlek.

4. Trubba till

Vassa saker ska du förstås paketera så att de inte skär sönder ditt paket från insidan. Knivar, saxar, skridskor och allt annat som kan leda till stygn på akuten bör ges extra uppmärksamhet. En bit plastslang eller några ordentliga varv eltejp kan ta udden av de flesta välslipade grejer.

Ska du paketera vassa saker gäller noggrannhet.
Ska du paketera vassa saker gäller noggrannhet.

Sänk dina fraktkostnader

Med Visma Advantage får du och ditt företag sänkta priser och extra bra villkor hos DHL och andra fraktbolag (plus emballageexperten Davpack).

Vår tjänst innefattar en inköpsportal i molnet där avtalen på frakt samt 60 andra rabattavtal inom en mängd områden finns samlade. Vår lösning ger effektiv kostnadskontroll, tidsbesparing samt ordning och reda bland inköpen.

Prova våra avtal gratis i 1 månad!

Just nu kan du prova vår portal laddad med 60 starka inköpsavtal utan kostnad. Handla smartare hos DHL, TNT, Bring, Davpack, ManpowerOKQ8, Scandic, Elgiganten, Staples och många, många andra.

Ja, jag vill prova gratis!

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.