Tillbaka till huvudmeny

Optimizely 12 – den nya generationen CMS

Optimizely 12 är den senaste versionen av Optimizely CMS med ny teknik och ramverk som innebär en mängd fördelar, både för redaktörer och webbplatsbesökare – inte minst en otrolig prestandaförbättring. I denna artikel berättar vi mer om fördelarna med den nya versionen CMS och hur den bidrar till att bygga webbplatser som ger besökaren en ännu bättre användarupplevelse samtidigt som den underlättar för redaktörer.

Optimizely fortsätter vara Sveriges populäraste CMS

Optimizely (f.d Episerver) fortsätter att vara det vanligaste publiceringsverktyget (CMS) i Sverige, med en marknadsandel på hela 43 procent. Den senaste trendrapporten från Web Service Award: Hur mår Sveriges webbplatser 2022 visar även att 81 procent av Sveriges webbplatsansvariga uppgav att de var nöjda med verktyget och tycker att de har ett välfungerande CMS. Rapporten visar även att Sveriges webbplatser blir allt äldre och 51 procent uppger att de haft sin nuvarande version av CMS i fem år eller mer. 

Att det är klokt att uppgradera till en ny version av sitt CMS-verktyg visar sig också i statistiken då de nya versionerna av publiceringsverktygen har en klart högre andel nöjda användare än de äldre versionerna. 

Optimizely 12 – den nya generationen CMS

Den senaste versionen av Optimizely CMS (version 12) innehåller en mängd nyheter. Bland annat: 

● Helt ny backend

 • Förbättrad prestanda
 • Baserad på .Net6
 • Modernare, snabbare ramverk att utveckla i
 • Ny arkitektur & motor
 • Enklare att uppgradera .net
 • Möjlighet att köra på Linux (hosting)

● Finputsat grafisk gränssnitt för redigering

● Helt nytt admingränssnitt

Optimizely CMS 12 gav Vårdbolaget Tiohundra en modern lösning med fler förbättringar än förväntat

I juni 2022 lanserade Visma en av de första webbplatserna byggd i den senaste versionen av Optimizely CMS 12, till vårdbolaget Tiohundra. Målsättningen var en flexibel och säker lösning som kunde möta såväl medarbetare som externa besökares behov. 

Bytet av CMS-system från Drupal 7 till Optimizely version 12 gav Tiohundra flera fördelar. Utöver ett lyft gällande design och funktionalitet bidrog det även till en förbättrad prestanda och en hållbar förvaltning i ett modernt, plattformsoberoende CMS. Läs kundcaset i sin helhet här.

Det känns bra att kunna erbjuda våra kunder den nya plattformen som ger så mycket fördelar. Framförallt är den väldigt mycket snabbare vilket gör att kundupplevelsen blir mycket bättre!

Mimmi Pareigis, säljare Cloud Solutions

Visma Consulting är en Optimizely Gold Solution Partner och har jobbat med Optimizely (Episerver) i över 20 år. Vi implementerar önskad design och funktionalitet samt förvaltar och vidareutvecklar lösningarna vi byggt.

Våra lösningar med Optimizely

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.