Tillbaka till huvudmeny

Ökad produktivitet och gladare medarbetare

Att arbeta när och där det passar dig bäst ökar både produktiviteten och trivseln. Molnet gör det möjligt.

Arbeta när och där du kan med ett affärssystem i molnet och öka din produktivitet
Arbeta när och där du kan med ett affärssystem i molnet

Google Work frågade nyligen sina följare i vilken miljö de är mest produktiva. Att sitta vid sitt skrivbord i det öppna kontorslandskapet hamrandes på tangentbordet toppar inte listan. Istället är det lugna och avslappnande miljöer som lockar.

google

Dessa miljöer är svåra att hitta på ett kontor. Så varför ska vi då uppmuntra medarbetare att jobba nio till fem i sann gammal Dolly Parton-anda?

Med uppkoppling är kreativiteten och flexibiliteten på topp

Alla företagsledare jag känner till vill öka produktiviteten och samtidigt få personalen att trivas så bra som det någonsin går. En kombination som tidigare har varit svår, men med dagens teknik är fullt möjlig.

Min arbetsgivare, som i det här fallet är Visma, är förespråkare för att använda molntjänster för att kunna vara produktiva var vi än befinner oss. Ta detta blogginlägg som exempel. Jag hittade undersökningen på LinkedIn när jag satt på bussen på väg hem från jobbet. Jag skapade ett dokument i Google Drive och skrev ner några stolpar. När sedan barnen lagt sig öppnande jag upp min hemmadator och fortsatte skriva i samma dokument och den sista touchen gjorde jag dagen efter på jobbet.

Att kunna jobba i samma program oavsett plats och plattform är en förutsättning för att öka produktiviteten. Du använder redan en streamingtjänst för att lyssna på musik och håller kontakten med kompisar via sociala medier. Allt det är molnet. Så varför inte ta steget fullt ut och även ta ut delar av din arbetsmiljö ut i molnet? Vi har skapat en guide som hjälper dig att förstå vad molntjänster är, fördelarna med molntjänster och varför de är viktiga för ditt företag. Den kan du ladda ner helt kostnadsfritt här.

Min favoritmolntjänst är nog Readly, där jag kan läsa tidningar direkt i mobilen eller surfplattan. I jobbet är det reseräkningshantering via Visma.net Expense alla dagar i veckan. Bara att ta ett foto av kvittot och skicka in, klart!

Vilken molntjänst är din favorit? Kommentera gärna nedan.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.