Tillbaka till huvudmeny

Ökad efterfrågan på it-konsulttjänster när företagen digitaliserar

Söker du efter nya konsulter till dina IT-uppdrag? Det är du förmodligen inte ensam om. Just nu råder det tuff konkurrens på marknaden. Efterfrågan på kompetens har stegrat efter pandemin, i samband med de stora kliven inom digitalisering som många organisationer nu tar.

Team av it-konsulter som jobbar på kontoret

Marknaden för it-konsulttjänster fortsätter att växa

Kompetensbristen är tydlig inom it-konsulttjänster och många företag har fler uppdrag på gång än vad de kan bemanna. En rapport som publicerades vid årsskiftet från branschorganisationen It- och telekomföretagen visade att det kommer att efterfrågas 70 000 fler anställda år 2024 än de cirka 220 000 personer som it-branschen sysselsätter i dag.

Tre tips för att hitta rätt kompetens till dina uppdrag:

  • Hitta en långsiktig samarbetspartner med gedigen branscherfarenhet
  • Välj en digitaliseringspartner som erbjuder skräddarsydda team efter era behov
  • Se över möjligheterna för nearshore-leveranser

IT-konsulttjänster som främjar digitaliseringens framfart

Visma Consulting har under många år varit en framgångsrik digitaliseringspartner till offentlig sektor. Vi har tillsammans med våra kunder skapat digital nytta för deras verksamheter. Vi levererar IT-konsulttjänster till en stor del av Sveriges kommuner och regioner, och har tillsammans med våra kunder skapat digital nytta för deras verksamheter.

Vi arbetar idag med 12 stycken stora ramavtal, där vi hjälpt våra kunder att hitta rätt kompetens till de förfrågningar som dom har. Det här har vi varit extremt framgångsrika på: 75 % av alla förfrågningar som har kommit in till oss har vi tillsatt med rätt kompetens. Det har vi gjort genom att vi jobbar med ett stort partnernätverk, där vi hittar rätt personer, rätt kompetens och rätt konsulter som kan hjälpa våra kunder.

Anders Sjölander, försäljningschef på Visma Consulting

Tillsammans med våra partners vill vi skapa ett konkurrenskraftigt utbud av konsulter till våra kunder. Vi har ramavtal med många stora och medelstora aktörer, vilket betyder att ett samarbete med oss kan leda till spännande uppdrag i både den privata och offentliga sektorn.

HItta it-konsulter till din verksamhet här

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.