Tillbaka till huvudmeny

Ökad efterfrågan på it-konsulttjänster när företagen digitaliserar

Söker du efter nya konsulter till dina IT-uppdrag? Det är du förmodligen inte ensam om. Just nu råder det tuff konkurrens på marknaden. Efterfrågan på kompetens har stegrat efter pandemin, i samband med de stora kliven inom digitalisering som många organisationer nu tar.

Team av it-konsulter som jobbar på kontoret

Marknaden för it-konsulttjänster fortsätter att växa

Kompetensbristen är tydlig inom it-konsulttjänster och många företag har fler uppdrag på gång än vad de kan bemanna. En rapport som publicerades vid årsskiftet från branschorganisationen It- och telekomföretagen visade att det kommer att efterfrågas 70 000 fler anställda år 2024 än de cirka 220 000 personer som it-branschen sysselsätter i dag.

Tre tips för att hitta rätt kompetens till dina uppdrag:

 • Hitta en långsiktig samarbetspartner med gedigen branscherfarenhet
 • Välj en digitaliseringspartner som erbjuder skräddarsydda team efter era behov
 • Se över möjligheterna för nearshore-leveranser

IT-konsulttjänster som främjar digitaliseringens framfart

Visma Consulting har under många år varit en framgångsrik digitaliseringspartner till offentlig sektor. Vi har tillsammans med våra kunder skapat digital nytta för deras verksamheter. Vi levererar IT-konsulttjänster till en stor del av Sveriges kommuner och regioner, och har tillsammans med våra kunder skapat digital nytta för deras verksamheter.

Vi arbetar idag med 12 stycken stora ramavtal, där vi hjälpt våra kunder att hitta rätt kompetens till de förfrågningar som dom har. Det här har vi varit extremt framgångsrika på: 75 % av alla förfrågningar som har kommit in till oss har vi tillsatt med rätt kompetens. Det har vi gjort genom att vi jobbar med ett stort partnernätverk, där vi hittar rätt personer, rätt kompetens och rätt konsulter som kan hjälpa våra kunder.

Anders Sjölander, försäljningschef på Visma Consulting

Tillsammans med våra partners vill vi skapa ett konkurrenskraftigt utbud av konsulter till våra kunder. Vi har ramavtal med många stora och medelstora aktörer, vilket betyder att ett samarbete med oss kan leda till spännande uppdrag i både den privata och offentliga sektorn.

HItta it-konsulter till din verksamhet här

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.