Tillbaka till huvudmeny

Penna och papper viktigare än kaffekoppen för att trivas på arbetsplatsen

Enligt en undersökning som Visma gjort är penna och papper något vi helst inte vill vara utan på skrivbordet. Vad klarar du dig inte utan?

Viktigt för att trivas på arbetsplatsen
Viktigt för att trivas på arbetsplatsen

Kaffekoppen har inte bara haft en självklar plats i de flesta hem utan också på de flesta arbetsplatser för att skapa trivsel. Den använda koppen har gett upphov till många arga lappar om att de anställdas mammor inte jobbar där. Som ett sätt att visa sin personlighet och avsäga sig ansvaret för de smutsiga kaffekopparnas anhopning i vasken kryllar vissa arbetsplatser av dessa gulliga, fula eller uppseendeväckande koppar. Men nu tappar de mark.   

Enligt en undersökning som Visma gjort, med 124 svarande, är penna och papper något vi helst inte vill vara utan på skrivbordet. Pennställ och anteckningsbok, 71% respektive 84%, slår både den egna kaffemuggen och ett par hörlurar, båda med 30%.

Vi vill heller inte byta bort våra höj- och sänkbara skrivbord, som hela 61% faktiskt verkar ha. Ett eget arbetsrum skulle 56% vilja ha och av alla svarande så är det en bara 4% som trivs med att sitta i kontorslandskap. Över en tredjedel eller 38% tycker om sina trevliga kollegor och tillsammans med hur vi sitter och står är alltså det som vi “trivs bäst med” på kontoret.

En arbetsplats ska med andra ord vara ergonomisk, väl fungerande och ge en god stämning. Det går hand i hand med hur Visma tänker om de produkter och tjänster som vi erbjuder. Men trots allt tal om digitalisering har vi alltså inte övergett papper och penna som praktiska hjälpmedel för att utföra arbetet och trivas på arbetsplatsen.

I vår OfficeHack eBook har vi samlat 10 enkla knep som gör din arbetsdag effektivare. Och roligare.

Ladda ner vår eBook

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.