Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips nr 15 nyttan med digitalisering

Dagens digitaliseringstips handlar om nyttan med digitalisering för golfspelare. Läs gärna och kom med förslag på andra appar du använder.

nyttan med digitalisering

Det är mycket prat om digitalisering just nu. Och vi på Visma drar vårt strå till informationsstacken flitigt. Och inte undra på det eftersom vi har en naturlig roll i digitaliseringen då de system vi utvecklar hjälper företag att vara mer effektiva. För det är ju så att digitalisering är ju till för att skapa nytta för oss användare. Oavsett om det är i arbetet eller på fritiden.

Nyttan med digitalisering

En av mina favoritsysselsättningar på fritiden är att spela golf. Det har alla ingredienser som är viktiga för mig. Socialt umgänge utomhus kryddat med ett tävlingsmoment. Och tack vare handikappsystemet kan jag spela med vem som helst. Både yngre, äldre, bättre eller sämre spelare än jag själv.

Jag går gärna ut en tidig morgon för att få en bra start på dagen. Men det händer, kanske lite för ofta, att jag är lite sen till start. Tidsoptimism kallar de visst det.

I somras när jag var lite sen glömde jag i all hast att ta med en penna till första tee. Dessutom småduggade det och kombinationen ingen penna och blött scorekort är ingen bra start för en trevlig golfrunda.

Min golfkompis tipsade då om appen “On tag” där jag förutom att registrera mina slag även kan rapportera in resultatet direkt till Svenska Golfförbundet, inklusive justering av handikapp. Appen sköter även uträkningen åt mig. Som grädde på moset kan jag även följa andra spelare direkt online i appen.

Jag räknade precis efter hur många appar jag har i min smartphone och kom fram till 45 stycken. Appar som gör att jag kan arbeta effektivare oavsett om jag är på jobbet, hemma eller för den delen på golfbanan. Vilken eller vilka appar underlättar din vardag? Kommentera gärna.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.