Tillbaka till huvudmeny

Ny avhandling om rollen som ekonomichef

Enligt forskaren och ekonomichefen Virpi Ala-Heikkilä går bilden av ekonomichefer inte ihop med verkligheten. Arbetsgivare hävdar att ekonomichefer har en strategisk roll, men i verkligheten fastnar de ofta i administration och rapportering.

Diskrepansen mellan förväntan och verklighet leder allt för ofta till en stor besvikelse bland ekonomicheferna som då väljer att söka ett nytt yrke. Detta hävdar Virpi i sin avhandling: ”Evolving Role of Management Accountant – Dreaming of the Perfect Controller”.

Här kan du läsa mer

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.