Tillbaka till huvudmeny

Några veckor in i projekt Ylläs-Levi

Jonna Holmberg fortsätter sin berättelse om sin resa mot det 60 km Visma Ski Classic-loppet Ylläs-Levi i Finland. ”Jag lever med en konstant träningsvärk i axlar och armar, men jag antar att det är så det ska vara.”

Nu har jag följt Ojalas träningsprogram i tre veckor med mycket fokus på överkroppsstyrka i kombination med skidpass samt längre löp- och crosstrainerpass. Jag lever med en konstant träningsvärk i axlar och armar, men jag antar att det är så det ska vara.

Försöker få till ett par skidpass i veckan, där Gärdet i Stockholm har blivit min hemmaarena. Ojalas tips om teknik ekar i huvudet och känslan är att utvecklingen går framåt – även om farten inte är något att skryta över. Senast imorse innan jobbet, spenderade jag en timme på Gärdet och även om snön hade frusit på under natten och spåren inte var de bästa – så är det svårt att inte motivera och orka sig igenom de 10 varven när himlen såg ut såhär..

/Jonna

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.