Tillbaka till huvudmeny

Missa inte ansökningsperioden till Vismas Management Trainee 2020

En höst springer iväg snabbt och nu har vi kommit in på slutspurten av ansökningsperioden till vårt Management Trainee-program 2020. Sista dagen att ansöka är den 17 november, så det finns fortfarande tid att skicka in en ansökan. Men vad innebär det egentligen att vara Management Trainee på Visma? Kika in blogginlägget och se om programmet passar dig.

En höst springer iväg snabbt och nu har vi kommit in på slutspurten av ansökningsperioden till vårt Management Trainee-program 2020. Sista dagen att ansöka är den 17 november, så det finns fortfarande tid att skicka in en ansökan. Men vad innebär det egentligen att vara Management Trainee på Visma?

Som Management Trainee på Visma deltar du i ett 1 års långt program innan du går in i en tillsvidare roll. Traineeåret är indelat i 5 olika perioder där du under varje period ansvarar för ledning, planering och genomförande av ett strategiskt viktigt projekt som du blir tilldelad.

Projekten väljs ut med omsorg och anpassas efter din akademiska bakgrund och önskemål, men du förväntas även kliva utanför din komfortzon och utmanas inom andra områden. Alla våra Trainees första två månader tillbringas på Vismas huvudkontor i Oslo tillsammans med övriga nordiska Management Trainees. Förutom att du får ta dig an ditt första projekt inom Visma fylls också dessa två månaderna med flera utbildningar och introduktioner kring Visma och våra produkter. 

Nedan kan du läsa om Christian som berättar om sitt första projekt:

Berätta, Vad handlade ditt projekt om?
Mitt första projekt var i Visma Academy, som ansvarar för de kurser som gjorts för att utbilda nya och befintliga användare i att använda programvara som gjorts av Visma Software AS. Visma Academy tillhandahåller också kurser för att utbilda om lagstiftningförändringar i Norge.

Mitt jobb var att utveckla en strategi för hur Visma Academy ska utforma och göra sina digitala kurser i framtiden och hur kurserna ska erbjudas. I enlighet med detta skulle jag undersöka om Visma Academy skulle kunna öka sina intäkter från sina kurserbjudanden. (Psst, du kan läsa om alla praktikantens första projekt här)

Vad var ditt huvudsakliga resultat i det här projektet?
Mitt huvudsakliga resultat var naturligtvis en potentiell strategi framöver för Visma Academy. Strategin baseras på flera delar, till exempel en marknadsanalys av den totala marknaden och konkurrenterna, men också intervjuer med interna intressenter och flera företag som ägs av Visma i olika länder. En annan viktig del var en stor kundundersökning för att kartlägga preferenser för onlinekurser och fysiska kurser.

Vilka är dina viktigaste du tar med dig från detta projektet?
Om du arbetar intensivt med ett projekt som ger dig (mycket) stora mängder information och data vill du ofta presentera allt. Särskilt när projektet kan påverka flera intressenter. Jag har definitivt förbättrat mina förmågor att avgränsa och bara presentera vad som är nödvändigt för att förstå ett problem eller en lösning.

Du är från Danmark och studerade i Köpenhamn, var det svårt att göra en projekt i ett annat land?
Jag blev faktiskt förvånad över hur lätt det var att anpassa sig till arbetet i Oslo. Alla var mycket välkomnande och stödjande för att hjälpa till med projektet, särskilt teamet i Visma Academy. En annan viktig faktor var våfflor varje torsdag och kaka varje fredag ​​- Var ju omöjligt att inte trivas!

Vad gör du för projekt just nu?
Mitt nuvarande projekt är i Stockholm på Visma Finance AB, där jag tittar på introduktionen av finansiella tjänster på den danska marknaden.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.