Tillbaka till huvudmeny

Medarbetarhälsa är ett värdeord, inte ett modeord.

Finns det en genväg till hållbar medarbetarhälsa? Vi tror det. Men bara om du och ditt företag gör fotarbetet själva. Välkommen till Visma, Apotek Hjärtat.

Medarbetarhälsa på riktigt
Medarbetarhälsa på riktigt

Många företag har hållbar medarbetarhälsa som mål. Men det är färre som kan beskriva det som verklighet. Det vill Visma Advantage ändra på. Att välkomna Apotek Hjärtat till vår inköpsportal, är ett viktigt steg i det arbetet. Här kan du och din personal hitta hälsoprodukter som funkar från måndag till söndag. Och allting till en nätt liten rabatt om tio procent.  

Fråga varje framgångsrik företagare och chansen är stor att just medarbetarhälsa nämns som en framgångsfaktor. När personalen mår bra, på jobbet och privat, så ökar möjligheterna att också företaget ska bra. Men finns det en genväg till hållbar medarbetarhälsa? Vi tror det. Men bara om du och ditt företag gör fotarbetet själva.

Medarbetarhälsa och proaktivt hälsoarbete

Många företag erbjuder i dag hälsoinsatser som gör skillnad för den enskilde medarbetaren, samtidigt som det stärker företagets förmåga att göra vinst. Den som mår bra, presterar ofta bättre, tycks företagen och företagarna resonera. De flesta kan nog hålla med om att den slutsatsen är rimlig.

I dag finns det också ett växande utbud av hjälpmedel och leverantörer när det kommer till att kratta manegen för medarbetarhälsa. Hälsoföretag. Med både produkter och tjänster. Det finns hälsoappar, träningsupplägg designade för arbetsteam, gruppträningsprogram hos gymkedjor, psykologer specialiserade på att stärka och utveckla team, med flera med mera.

Medarbetarhälsa via produkter
Fyll skåpen med hälsoprodukter från Apotek Hjärtat.

I grunden behövs dock något annat. En plan, en strategi, en hälsostrategi. För din verksamhet. Det är nämligen en sak att hantera personal som redan är sjuka, en nog så viktig uppgift, men den stora vinsten finns att göra genom att motverka sjukdom. Proaktivt hälsoarbete, med andra ord.

Vad är då det?

Det är en blandning av policys och regler. Som skapar förutsättningar till en frisk arbetsmiljö ur ett grupperspektiv, och stora möjligheter för den enskilde medarbetaren att utveckla och/eller bibehålla en hälsosam livsstil. Snabba, konkreta vägar till att hantera eventuell ohälsa, som via en friskvårdspartner. Men också ett genomtänkt sätt att bygga en miljö där varje arbetstagare ges en chans att göra det den kan för att må bra, över tid. Friskvårdsföreläsningar. Kurser i stresshantering. Kompetensutveckling av chefer. Fokus på sunda återkopplingsrutiner i företaget – allt det här betyder något.

Apotek Hjärtat ❤ Medarbetarhälsa ❤ Visma = sant

Få saker engagerar Visma Advantages kunder så mycket som när en ny leverantör tar plats i inköpsportalen. “Ny leverantör” är en diskret klackspark direkt till vårt kundlöfte: hög kvalitet till låga priser. Den som har byggt ett företag, eller ett hus, eller varför inte en familj, vet att det måste finnas en stabil grund. En bottenplatta. Det är här Apotek Hjärtat kommer in. Inköpsavtalet gäller på nätet, ej i de fysiska butikerna. Via en rabattkod kan du och dina anställda förse er med de produkter ni har behov, och innan ni checkar ut ur webbshoppen så dras er rabatt. Tio tydliga procent.

Ja, jag vill prova gratis!

Just nu kan du prova vår portal laddad med över 50 starka inköpsavtal utan kostnad. Handla smartare hos DHL, TNT, Bring, Davpack, Manpower, OKQ8, Scandic, Elgiganten, Staples och många, många andra.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.