Tillbaka till huvudmeny

Med ett brinnande intresse för UX – möt Jonathan

Jonathan var intresserad av både teknik och mänskliga beteenden. En dag fick han höra talas om interaktionsdesign och förstod då vad han ville bli. Idag jobbar Jonathan som User Experience Designer på Visma i Växjö.

Namn: Jonathan Morosini

Roll på Visma: User Experience Designer (började på Visma i mars 2016)

Vad har du för tidigare bakgrund?
Jag har länge intresserat mig för beteendevetenskap och vad som ligger bakom människors beslutsfattande. Samtidigt har jag under min uppväxt haft ett stort teknikintresse, jag och min bror byggde ofta ihop datorer tillsammans. Jag fick även tillfälle att besöka IT-mässan CeBIT som liten vilket var riktigt spännande. Frågan jag ställde mig var: Kan jag kombinera mina intressen yrkesmässigt och samtidigt underlätta för människor i deras vardag?

Jag fick höra talas om interaktionsdesign av en vän och visste ganska omgående att det var det jag ville göra. Jag började studera interaktionsdesign på Malmö högskola, och bytte efter en tid till Linnéuniversitet. Utbildningen tillförde teoretisk kunskap och förståelse för mina intressen inom kognitionsvetenskap och människa-datorinteraktion. Utöver detta gav utbildningen mig en stadig grund inför resan mot min nuvarande yrkesroll som UX-designer.

Jag fick kännedom om Visma via en jobbannons på nätet. Jag blev väldigt imponerad av att ett företag inom denna bransch redan hade insett vikten av att ha UX-designers. Därför beslöt jag mig att för söka tjänsten, och fick den!

Vad arbetar du med just nu?
Jag jobbar just nu med att göra om den webbaserade plattformen Visma Online, som är närmare 10 år gammal. På Visma Online hanterar kunder viktiga inställningar för sitt företag. De kan bland annat ställa in vem som ska ha tillgång till vilka tjänster, lägga till eller ta bort användare samt sköta inställningar för samarbeten.

Min arbetsroll går ut på att  förbättra funktionaliteten. Jag granskar den befintliga plattformen för att kunna upptäcka eventuella brister och korrigera dem till användarens fördel. För att uppnå detta utför jag användartester och intervjuer. Jag har även workshops och skapar wireframes, vilket är enkla skisser för att generera de bästa lösningarna, innan det går vidare till utveckling.


Här deltog jag som testperson vid Vismas UX Training i Oslo.


Cardsorting vid en av våra workshops.

Hur är det att jobba på Visma?
Visma är en bra arbetsplats. Vi har en fantastisk sammanhållning på Växjö-kontoret trots att vi är så pass många medarbetare här. När man stöter på problem eller osäkerheter finns alltid någon i närheten som hjälper en. Anledningen till att jag valde Visma är rätt enkel, jag sökte en arbetsgivare som var framåtriktad och seriös. En arbetsgivare som värdesätter sina anställda och ger dem möjlighet till att utvecklas och ägna sig åt det de verkligen drivs av.

Anledningen till att jag valde Visma är rätt enkel, jag sökte en arbetsgivare som var framåtriktad och seriös.


Hur spenderar du helst dina lediga dagar?
Mina lediga dagar spenderar jag helst med familj och vänner. Det brukar innebära allt från utlandsresor till styrketräning. Utöver detta ägnar jag tid åt matlagning. Maten kombinerar jag gärna med en bra film eller tv-serie.  

UX inom Visma

I dag arbetar fler än 70 personer som domän-experter inom UX och produktdesign i Vismakoncernen
– läs gärna mer på bloggen. 

Är du intresserad av att jobba på Visma?

Här hittar du alla våra lediga tjänster. På våra karriärsidor kan du läsa mer om hur det är att arbeta i Nordens ledande IT-koncern.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.