Tillbaka till huvudmeny

Massor med fika och IT när Hello World! höll meet-up i Göteborg

Trots att det var söndag var det full aktivitet på Optivasys kontor i Göteborg den 5 maj. Här hade 24 framtida digitala stjärnor samlats för en dag med programmering och spelutveckling. Det var Hello World! som anordnat ett meet-up för barn och ungdomar, och stämningen var på topp.

digital-process-laptop

Några kommentarer från deltagarna:

Det var obegränsat med fika och det var en härlig stämning.
– Det var roligt!
– Jag lärde mig mycket!
– Det var kul att få göra vad man ville med sin fantasi i 3D.
– Vi fick ha lugn musik på när vi jobbade.

Hello World! är en ideell förening som vill öka intresset för digitalt skapande bland unga. Det gör de bland annat genom att ordna sommarläger och meet-ups. Verksamheten finansieras av partnerföretag, däribland Visma och Optivasys.

‒ Det var en stor ära för oss på Optivasys att tillsammans med Hello Worlds duktiga ledare genomföra ett meet-up i Göteborg. Att få se hur ett trettiotal ambitiösa och motiverade barn och ungdomar visar sina kunskaper och intresse i programmering känns väldigt inspirerande. Vi på Optivasys är stolta att få vara en del i detta initiativ, sa Oskar Fahlvik, Optivasys VD, efter dagen.

Ledarna tyckte att det var trevlig stämning och att allt funkade toppen. De ledde barnen och ungdomarna genom olika uppgifter i programspråket Python och Scratch och hjälpte dem bygga webbsidor och utveckla egna spelkomponenter för t ex Minecraft.

Mest populära